Огледни и угледни часови

Огледни и угледни часови

У нашој школи уобичајено је да свако од наставника повремено одржи огледни, угледни час или час тематског планирања.

Огледни часови су иновативног карактера. На овим часовима се на неуобичајен начин презентује нека наставна јединица. Како им само име каже, реч је огледу, који није стандардан у пракси наставника.

Угледни часови су уобичајени часови, на којима ништа није нестандардно, али је припремељено на начин који може да послужи као пример другима.

На часовима тематског планирања врши се међусобно повезивање садржаја више наставних предмета, чиме се пружа интердисциплинарни приступ одређеној наставној јединици.
Огледни час - Немачки језик - Јасмина Јанчић

поставио/ла Администратор ОШ "Херој Иван Мукер" 05.04.2019. 13:29   [ ажурирано 05.04.2019. 13:55 ]

Датум:14., 16. и 21.1.2019
Предмет: Немачки језик
Одељење: 5/1, 5/3 и 5/4
Наставна тема:
Наставна јединица:

Огледни часови
У основној школи Херој Иван Мукер одржани су 14., 16. и 21. јануара огледни часови у одељењима петог разреда ( 5/1, 5/3 и 5/4 ). Ученици су након четворомесечног учења немачког језика ( као другог страног језика ) добили задатак да направе флајер за свој омладински клуб ( Jugendklub ) . То је требало да буде нека врста рекламе места, где они проводе своје слободно време. Задатак је такође био и да ученици усмено преставе или покажу активности којима се они у свом клубу баве ( тако да су на часу , током презентације рада ученици могли да одсвирају или одпевају нешто или прикажу неке своје ликовне радове или кулинарска умећа а неколико ученика је направило и сајт за свој клуб ). Свако одељење је изабрало своје победничке радове, који су затим изложени у холу школе .

Завршетак огледа
У уторак, 22.01.2019. приступило се завршетку ове замишљене целине. Сва три победничка рада су окачена на паноу у холу школе . Радови су нумерисани. На првом и другом часу ученицима су подељени гласачки листићи ( свако одељење је добило различиту боју листића ). За време великог одмора вође група за сваки рад појединачно су кратко представиле свој рад и ученици су приступили гласању. Победнички рад је рад одељења 5/3 са освојених 30 гласова од могућих 63. Као награду победнички тим је добио велику чоколаду а свим учесницима су подељене бомбоне. На овај начин је, на задовољство деце и наставника, завршен цео пројекат.

   

Угледни час - Техничко и информатичко образовање - Јелена Рајић

поставио/ла Администратор ОШ "Херој Иван Мукер" 05.04.2019. 13:26

Датум: 27.12.2018.год.
Предмет: Техничко и информатичко образовање
Разред и одељење: 7/4
Наставна тема:
Наставна јединица:

Огледни час - Музичка култура - Милена Петровић

поставио/ла Администратор ОШ "Херој Иван Мукер" 05.04.2019. 13:20

Датум: 5.11.2018.год.
Предмет: Музичка култура
Наставна тема: Извођење музике
Наставна јединица: Разгранала гран јоргована

1-3 of 3