Догађаји


НАШИ ЧЕТВРТАЦИ НА ПРОМОЦИЈИ КЊИГЕ

У петак, 16. септембра, ученици четвртог разреда наше школе су са својим учитељицама у Библиотеци "Милутин Срећковић" присуствовали промоцији књиге "Софијине мудролије са Марком Краљевићем" Александре Михајловић, професорке српског језика и књижевности.

Промоција је била јако занимљива, ученици су активно учествовали и одговарали на питања о животу Марка Краљевића, сазнали многе нове чињенице, учествовали у квизу и на један другачији начин се упознали са оним што их тек чека у будућим разредима, са личностима и јунацима српске историје и епске поезије.

Хвала ауторки на дивном дружењу. Хвала Библиотеци "Милутин Срећковић" на позиву и надамо се новој сарадњи наше школске и градске библиотеке.


ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

,,Докле год живи језик, докле га љубимо и почитујемо, њим говоримо и пишемо, прочишћавамо, дотле живи и народ, може се међу собом разумијевати и умно саједињавати, не прелива се у други, не пропада.“ Вук Стефановић Караџић

26. септембар је Европски дан језика и обележава се од 2001. године широм Европе.

Европски дан језика се обележава сваке године и наглашава важност да се очувају и побољшају богате језичке разноликости Европе. Циљ је да се прошири спектар језика које људи уче и неопходност превазилажења језичких препрека, побољшање комуникације и разумевање припадника различитих језика. Учење језика других људи је и начин који нам помаже да се боље разумемо и превазиђемо своје културне разлике.

У нашој школи ове године актив наставника језика одлучио је да овај дан обележи указивањем на присуство страних речи у нашем језику. Ученици су истраживали турцизме, германизме, галицизме и англицизме који се јављају у српском језику. Писали су реч љубав на различитим европским језицима.

Одељење 7-3 се бавило англицизмима у српском језику. Ученици су најпре имали презентацију о постанку енглеског и српског језика. Затим су цртали обе државе и њихова обележја, набрајали речи које су позајмљене из енглеског и бележили их и лепили са леве стране, а затим их преводили на српски језик и лепили са десне стране хамера. Тако су кроз забаву направили свој рад и научили нешто ново.

Такође, једна од важних тема ове године јесте значај језика националних мањина којом су се позабавили ученици наше школе. Учили су како се на језицима националних мањина изговарају поједине речи, којим језичким групама припадају дати језици и у којим деловима наше државе се говоре језици националних мањина.

И у подручној школи у Баничини, ученици 5. разреда представили су значај чувања матерњег језика и подсетили се неких правописних и граматичких правила, док су се ученици 8. разреда бавили темом језика националних мањина.


ОШ "ХЕРОЈ ИВАН МУКЕР" ОБЕЛЕЖИЛА ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НAЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

15. септембар је датум када наша земља обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Ово је датум пробоја Солунског фронта у Првом светском рату и представља симбол вековне борбе српског народа.

Застава, као и наша историја, традиција, наш језик, јесу оно што нас чини српским народом и зато их чувајмо и преносимo младим поколењима!

Ученици и учитељи другог разреда наше школе били су креативни и обележили су на свој начин овај датум.


У четвртак, 15. септембра, у Градској библиотеци "Милутин Срећковић" наше колегинице, професорке српског језика и књижевности, Светлана Стевановић и Зорка Радовић, говориле су на промоцији књига аутора Саше Гавриловића. Било је право задовољство присуствовати њиховом професионалном и надахнутом излагању и тумачењу књижевних дела нашег завичајног писца. Такође, све похвале за ученике осмог разреда наше школе: Дуњу Будимир, Софију Јанковић, Калину Илић и Ивана Јордановића, који су читали одломке из дела и успели да поберу највећи аплауз публике.

МОЛЕБАН ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

У петак, 9. септембра, у Цркви Светог Преображења, поводом почетка нове школске године, традиционално је служена молитва за ученике и запослене ОШ "Херој Иван Мукер". Молебан су служили свештеници Дејан и Милан Кеџић, који су свим ученицима и запосленима наше школе пожелели добро здравље, мудрост и успех у предстојећој школској години.


Ицилс 2022

Данас је у нашој школи започето пробно тестирање у оквиру припрема за Међународно испитивање рачунарске и информационе писмености ICILS 2023.

Два одељења осмог разреда су одабрана за учешће у испитивању. Ученици ће радити два теста: тест рачунарске и информационе писмености и тест алгоритамског начина размишљања. Такође ће попуњавати и упитник о себи и својим навикама при коришћењу дигиталне технологије у школи и ван ње.

Подсећамо Вас да ICILS представља веома важан образовно-истраживачки пројекат који спроводи Међународна асоцијација за евалуацију образовних постигнућа (IEA), чији је циљ истраживање начина на које ученици користе дигиталне уређаје за истраживање, креирање садржаја и комуникацију код куће, у школи и у заједници. ICILS испитује ученичке способности прикупљања информација и креирања дигиталних садржаја, критичког размишљања и знања о адекватном коришћењу информација добијених путем дигиталних уређаја. Испитивање ће такође прикупити и анализирати податке везане за навике ученика (које су у вези са коришћењем дигиталних технологија) и начине на који се рачунарска и информациона писменост ученика развија у школи и ван ње. Како би се постигао дефинисани циљ, испитивање ће пратити извештај о ученичким постигнућима на тесту концептуалног разумевања и компетенција повезаних са дигиталном писменошћу.


У оквиру пројекта Erasmus+ "ARTECOLE" трочлани тим из ОШ "Херој Иван Мукер" у саставу: Слађана Мандић, Елизабета Милошевић и Маријана Никодијевић посетио је партнерску школу у Турској, ради реализације прве мобилности - "Иза боја". Учествовале су четири партнерске школе: из Италије, Румуније, Турске и Србије. Испуњене су све активности планиране пројектом, током којих су размењивана искуства, идеје и заједнички се радило на планирању будућих активности у оквиру партнерских школа. Домаћини су се трудили да нам приближе културу, обичаје, покажу знаменитости свог града и државе, што је допринело испуњењу циља самог пројекта.

ПОХВАЛНИЦЕ ЗА СОФИЈУ И АНДРИЈУ

На овогодишњем Републичком такмичењу из биологије наши ученици Софија Јанковић (седми разред) и Андрија Папић (осми разред), показали су задовољавајући ниво знања и богатији за једно ново искуство, добили похвалнице за учешће на такмичењу. Честитамо ученицима и наставницама Драгици Мијатовић и Елизабети Милошевић на труду и раду и на досад постигнутим пласманима.


АНДРЕЈА ПРВИ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ

У недељу је на Атлетском стадиону у Сремској Митровици одржано државно првенство за млађе пионире и пионирке атлетике у тробоју.

Наш Андреја Радисављевић, ученик шестог разреда, освојио је прво место у мушкој категорији са освојена 2203 бода. Браво за Андреју! Честитамо њему и његовом тренеру на овако сјајном резултату!

Спортски савез Србије и Ђак репортер

После прилога о Анастасији Спасојевић, ученици седмог разреда наше школе која се бави стрељаштвом и у последње време остварује одличне резултате на такмичењима, објављен је још један прилог о нашем ученику.

У Трећој епизоди Ђака репортера, поново је приказан наш прилог о каратисти Луки Шавлу, ученику осмог разреда.

У међувремену је одржано још једно такмичење у Панчеву на коме је Лука поново показао своје умеће и освојио прво место у категорији кате појединачно.

Поносни смо на наше ученике!


ДВЕ ДИПЛОМЕ ЗА МИЛЕНУ

На 12. музичком фестивалу "Музика је пут до срца" наша ученица осмог разреда, Милена Марковић, својим талентом освојила је чак две награде:

ПРВО место на онлајн гласовима публике и ТРЕЋЕ место у категорији старијих ученика на музичком делу фестивала одржаном уживо вечерас.

Поред Милене ове године су свој таленат показале и добиле велики број гласова и Милица Миолски, Анђела Костадиновић и Уна Аврамовић које су добиле захвалнице за овогодишње учешће на такмичењу.

Честитамо нашој двострукој победници Милени и њеним другарицама!

Успомене са успешно изведене екскурзије осмог разреда

ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШЕ СТАШЕ

Наша ученица другог разреда, Сташа Радовановић, ученица је и првог разреда Музичке школе "Божидар Трудић" и недавно је учествовала на престижним музичким такмичењима на којима је освојила јако вредне награде:

II награда (94 поена), на такмичењу "Млади виртуоз" у Београду.

I награда на меморијалу “Аца Панић” у Младеновцу.

Сташа свира у класи наставнице Јелене Петрекановић.

Честитамо и желимо им још много оваквих успеха!НАШЕ ДЕВОЈЧИЦЕ У ФИНАЛУ


Овог викенда одржано је такмичење "Брзином до звезда" у сарадњи Атлетског савеза Србије и фирме Yettel, кроз организацију трка ученика трећег и четвртог разреда. Девојчице наше школе: Вука Милошевић 3-3, Нина Будимир 3-2 и Зара Илић 4-1 су у првих осам и тиме се пласирале на завршно такмичење. Честитамо!


ГЛАСАЊЕ ЗА ТАКМИЧАРЕ МУЗИЧКОГ ФЕСТИВАЛА "МУЗИКА ЈЕ ПУТ ДО СРЦА" ЈЕ ПОЧЕЛО 22. маја

Наша ученица осмог разреда Милена Марковић је једна од учесница фестивала. Можете је подржати у онлајн гласању публике. - Гласање се врши само на Фејсбук страници ОШ „Вук Караџић“, кликом на опцију СВИЂА МИ СЕ тј. LIKE испод песме.

Вечерас, 22. маја, почело је онлајн гласање публике за победника фестивала "Музика је пут до срца".

Нашу Милицу Миолски можете подржати гласањем само директно на Фејсбук страници ОШ "Вук Караџић" Смедеревска Паланка, кликом на опцију ЛАЈК/СВИЂА МИ СЕ испод нумере.Вечерас, 22. маја, почело је онлајн гласање публике за победника фестивала "Музика је пут до срца".

Наша школа има још једну представницу, Уну Аврамовић, за коју можете гласати само директно на Фејсбук страници ОШ "Вук Караџић" Смедеревска Паланка, кликом на опцију ЛАЈК/СВИЂА МИ СЕ испод нумере. Хвала!


Вечерас је почело онлајн гласање публике за победника фестивала "Музика је пут до срца".

За нашу Анђелу Костадиновић можете гласати само директно на Фејсбук страници ОШ "Вук Караџић" кликом на опцију ЛАЈК/СВИЂА МИ СЕ испод нумере.


Поздрав са екскурзије од наших седмака!

У НАШОЈ ШКОЛИ ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПЧЕЛА

Светски дан пчела обележава се 20. маја у свету као дан посвећен пчеларству и пчелама. Као најзначајнији опрашивачи пчеле доприносе очувању животне средине, али зато су и доста угрожене јер зависе од чисте воде, ваздуха и животне околине.

Пчеларско друштво нашег града на челу са наставником информатике Србољубом Пантићем у сарадњи са ђацима из свих школа наше општине су овим поводом желели да се прикључе обележавању овог дана и да укажу на значај пчела.

Ученици из свих школа наше општине слали су ликовне радове а најбољи међу њима су награђени:

Старији разреди:

1. Теа Гајић, ОШ ,,Брана Јевтић" Кусадак

2.Мина Поповић, ОШ ,,Радомир Лазић" Азања

3. Нина Милутиновић, ОШ ,,Херој Радмила Шишковић"

Млађи разреди:

1. Лена Радмиловић, ОШ ,,Олга Милошевић"

2. Маша Радојевић, ОШ ,,Вук Караџић"

3. Димитрије Ђорђевић, ОШ ,,Херој Иван Мукер"

И као специјалне награде жирија:

1. Софија Јанковић, ОШ ,,Херој Иван Мукер"

2. Ђурђина Станковић, ОШ ,,Херој Радмила Шишковић"

3. Ивана Стошић, ОШ ,,Радомир Лазић" Азања

У холу ОШ "Херој Иван Мукер" ученицима су додељене дипломе од стране уважених чланова Пчеларског друштва, а свему је претходио и пригодан програм који су припремили ђаци прваци наше школе са учитељицом Матилдом Петрић и наставницама српског језика Зорком Радовић и Данијелом Илић Петковић. Водитељи програма били су ученици петог разреда Милица Миолски и Милутин Васић.


ПОСЕТА ШКОЛИ СА ДОМОМ ЗА УЧЕНИКЕ ОШТЕЋЕНОГ СЛУХА У КРАГУЈЕВЦУ

Протекле недеље наши ђаци завршних разреда одељења са сметњама у развоју су са дефектологом Иваном Ђорђевић и учитељицом Ивоном Симоновић, у оквиру професионалне оријентације посетили Школу са домом ученика оштећеног слуха у Крагујевцу. Овом приликом су се упознали са свим смеровима које ова школа нуди, обишли просторије школе, упознали се са наставницима и вршњацима који похађају школу и јако пријатно провели дан. Захваљујемо се домаћинима школе на гостопримству и позитивним утисцима које су наши ученици понели из ове школе.

У ОШ" Херој Иван Мукер" су реализоване две обуке за све одељењске старешине у оквиру пројекта ARISE, у организацији Центра за образовне политике. Тема је Спречавање осипања ученика, обука за примену Инструмента за идентификацију ученика под ризиком од осипања и ниским социоекономским статусом. Реализатори радионице: Елизабета Милошевић, наставница биологије и Слађана Мандић, педагог.

ПРВИ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ ИЗ АТЛЕТИКЕ

На државном првенству из атлетике одржаном јуче наши ђаци као и увек имају одличне резултате и представљају у пуном сјају своју школу.

Наш Андрија Радисављевић оправдао је сва очекивања и освојио је ПРВО МЕСТО И ЗЛАТНУ МЕДАЉУ у скоку у даљ.

Лара Петковић освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО у бацању кугле.

Екипи девојчица је за бронзану медаљу фалио само један бод, тако да је освојила похвално четврто место.

Браво за наше спортисте и наставника Ђорђа Стојановића! Честитамо и бодримо вас у даљим такмичењима!


СЈАЈАН УСПЕХ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

На Републичком такмичењу из Технике и технологије, одржаном овог викенда у Новом Саду наши ученици шестог разреда су оправдали очекивања и представили своју школу у најбољем светлу. Миа Јовановић освојила је треће место, а Марко Стојковић трећу награду. Похваљујемо још једног нашег учесника такмичења Алексу Јовановића на постигнутом резултату. Честитамо овој дивној деци и наставници Јелени Рајић!


НАШИ ИЗУЗЕТНИ ЂАЦИ ОСТВАРИЛИ УСПЕХ И НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На Државном такмичењу из математике, одржаном у Краљеву, овог викенда ученици

6. разреда остварили су су сјајан резултат: Миа Јовановић - ТРЕЋА НАГРАДА и Тодор Димитријевић - ТРЕЋА НАГРАДА. Свака част

изузетним ђацима и наставницима, школа је поносна на вас!


Поштовани пријатељи, представљамо вам плесну нумеру коју су припремили ученици наше школе уз помоћ ментора наставнице музичке културе Милене Петровић и наставника физичког васпитања Ђорђа Стојановића. У питању је учешће у једном такмичарском пројекту " Tвој лајк за наш плес", који организује Савез за школски спорт Србије.

Позивамо вас овом приликом да гласом за нашу школу на следећем линку подржите наше ђаке, само једном може да се гласа. Хвала!

http://etc.ch/tXo4


ДВА ПЛАСМАНА НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

У суботу, 7. маја, одржано је Окружно такмичење из биологије на коме су наши ђаци показали одлично знање и остварили сјајне резултате:

Софија Јанковић, ученица седмог разреда, освојила је трећи ранг и пласман на Републичко такмичење

Андрија Папић, ученик осмог разреда, такође је освојио трећи ранг и пласман на Републичко такмичење

Сара Арсенијевић и Тодор Димитријевић, ученици шестог разреда, освојили су трећи ранг и за њихов узраст ово је највиши ниво такмичења.

Честитамо ученицима и наставницама Драгици Мијатовић и Елизабети Милошевић на успеху и желимо им срећу на Републичком такмичењу!

„Више вредних идеја се може наћи у најмањој књижари него у читавој историји телевизије!“ – Ендру Рос

Наши ученици осмог разреда Елена Секулић и Лазар Зарић као и наставница српског језика Зорка Радовић били су креативни и припремили су презентацију пропраћену аудио верзијом приповетке нашег Нобеловца Иве Андрића и тиме желели да својим вршњацима укажу на праву вредност и лепоту читања лектире. Уживајте и читајте!


8.5. је у Новом Бечеју одржан "Дунав куп", који се уједно бодује за квалификације за балканско првенство у каретеу. Матеја Миловановић, ученик осмог разреда, освојио је бронзану медаљу у категорији кадет -70 кг у борбама и бронзу у борбама екипно.

Света Јевремовић, ученик четвртог разреда, у катама пионири 2011. апсолутни ниво освојио је злато, а у борбама пионири -50кг освојио је сребро.

Честитамо!

УСПЕШНИ И НА ТАКМИЧЕЊУ "ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ"

7. мaja је у Сараорцима одржан Окружни ниво такмичења "Шта знаш о саобраћају". Наша школа има освојена два трећа места: Дуња Милић, ученица 5-1 и Лука Стевановић, ученик 5-2. Похваљујемо и Димитрија Влајића ученика 5-2, који је освојио четврто место. Честитамо свим ученицима и ментору, наставнику Александру Савићу на овом успеху!БРАВО ЗА НАШЕ ШАМПИОНЕ!

На данашњем међуокружном такмичењу из атлетике одржаном у Ћуприји наши ученици су постигли изузетне резултате и три пласмана на државно првенство:

Екипно атлетска екипа освојила прво место и пласирала се на државно првенство

Лена Билановић освојила прво место појединачно и пласман на државно првенство

Андреја Радисављевић прво место и пласман на државно првенство.

Браво! Честитамо!


НОВИ УСПЕХ ИЗ СТРЕЉАШТВА

Смедеревска школска лига одржана је 2.5. и била је јако успешна за наше стрелце.

Матеја Поповић, ученик седмог разреда, освојио је друго место у школској лиги појединачно и треће место у финалу појединачно.

Анастасија Спасојевић и Софија Вељковић освојиле су треће место екипно. Честитамо!

21.04.2022. Јучерашња Хуманитарна васкршња изложба организована од стране Друштва учитеља била је јако успешна. Захваљујемо се свима који су учествовали и надамо се да ће прикупљена средства бити од користи онима којима је помоћ најпотребнија.


Окружно такмичење из атлетике одржано у Смедереву

На Окружном такмичењу које је јуче одржано у Смедереву ученици наше школе су остварили су јако запажене резултате:

Лена Билановић, 5.и 6. разред, скок у даљ, прво место

и пласирана на Међуокружно такмичење

Ива Семењук, 7. и 8. разред, 100м, друго место

Дуња Будимир, 7. и 8. разред, 300 м, прво место

Душан Тасић, 7. и 8. разред бацање кугле друго место

Лара Петковић, 7. и 8. разред бацање кугле прво место

Александра Марковић, 7. и 8. разред, 600м, друго место

Елена Секулић, 7. и 8. разред, скок у вис треће место

Нина Стајић, 7. и 8. разред, скок у даљ треће место

Андреја Радисављевић, 5. и 6. разред скок у даљ, прво место и пласман на Међуокружно

Девојчице 4x100 метара штафета прво место

Девојчице екипно освојиле прво место и пласман на Међуокружно такмичење

Честитамо ученицима и желимо успехе на даљем такмичењу.

Ученици седмог разреда ОШ "Херој Иван Мукер" са педагогом школе Слађаном Мандић посетили су јуче полицијску станицу са циљем дружења и информисања о тој врсти професије, а у оквиру остваривања задатака из оквира програма професионалне оријентације. Захваљујемо им се на издвојеном времену, гостропримству и одговорима на питања која смо имали. Радујемо се и будућој сарадњи и дружењима.

ПОСЕТА ИСТОРИЈСКОМ АРХИВУ "ВЕРОСЛАВА ВЕЉАШЕВИЋ"

Изложбу „Прича о Гимназији“ посетили су прошле недеље у Историјском архиву "Верослава Вељашевић" ученици 8. разреда и наставнице Бисерка Митић и Данијела Илић Петковић. Аутор изложбе, историчар Александар Николић, упознао је будуће средњошколце са историјом ове установе. Захваљујемо се запосленима у Архиву на гостопримству и на занимљиво проведеном времену.


15.04. су наше колеге са гостима из Турске и Румуније у оквиру пројекта Еразмус+ посетиле Школу за децу са тешкоћама у развоју из Крагујевца. Овом приликом им се захваљујемо на изузетном гостопримству.

ПОСЕТА КОЛЕГА ИЗ ТУРСКЕ И РУМУНИЈЕ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС + ПРОЈЕКТА

Ове недеље наша школа има част да, у оквиру Еразмус+ пројекта " Уметност у школи" први пут угости колеге из партнерских школа из Турске и Румуније. Наша школа је уједно одабрана да буде координатор овог пројекта.

Представници Тима за пројекте дочекали су наше госте, одржане су уводне презентације у просторијама школе, а затим су остатак времена искористили како би госте упознали са знаменитостима нашег града.


ЂАК РЕПОРТЕР

У другој епизоди емисије ,,Ђак репортер" за Школски спорт Србије, који се бави промоцијом школског спорта, објављен је прилог о талентованој спортисткињи наше школе. Реч је о Анастасији Спасојевић, ученици седмог разреда и члану Стрељачке дружине ,,Јасеница".

Овога пута у улози ђака репортера нашла се Милица Марковић, такође ученица седмог разреда.

Погледајте прилог и сазнајте како тренира наша Анастасија и како изгледа бавити се стрељаштвом.

Овом приликом желимо да захвалимо на сарадњи и гостопримству Верици Јоцковић, тренеру стрељачког клуба.

Такође, све похвале за реализацију видеа иду наставницама српског језика и књижевности Данијели Илић Петковић и Зорки Радовић.


ГОСТОВАЊЕ МИЕ ЈОВАНОВИЋ И НАСТАВНИЦЕ АНЕ ЖИВКОВИЋ НА ТВ "ЈАСЕНИЦА"

ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

У суботу 9.4. одржано је Општинско такмичење из биологије на коме су наши ученици остварили завидне резултате и пласирали се на окружни ниво такмичења.

Нађа Пантић 5. разред освојено прво место

Михајло Ракић 6. разред освојено прво место

Сара Арсенијевић 6. разред прво место

Тодор Димитријевић 6. разред треће место

Софија Јанковић 7. разред прво место

Михајло Радоњић 7. разред треће место.

Похваљујемо и ученика осмог разреда Андрију Папића који је освојио трећи ранг, али не иде на даље такмичење, као и све остале ученике који су учествовали и наставнице Драгицу Мијатовић и Елизабету Милошевић. Срећно на Окружном, навијамо за вас!

СВИ НАШИ УЧЕНИЦИ ОСВОЈИЛИ НАГРАДЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

У недељу, 10.4. одржано је Окружно такмичење из енглеског језика на којем су сви наши осмаци остварили запажене резултате и освојили награде:

Ђорђе Ђорђевић, освојен први ранг

Борис Вучковић, други ранг

Георгије Тодоровић, други ранг,

Верица Ђорђевић, други ранг и

Марија Јовановић, трећи ранг.

Честитамо ученицима и наставницама Лидији Пешић, Ренати Крстић и Маријани Никодијевић! Знањем до успеха!


ОСТВАРЕН ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Са поносом истичемо да наши ученици могу да се похвале сјајним резултатима и на Окружном такмичењу из Технике и технологије, одржаном 10.4.2022. Наши ученици шестог разреда освојили су прва три места и пласман на Републичко такмичење:

Миа Јовановић, 1. место

Марко Стојковић, 2. место

Алекса Јовановић, 3. место

Честитамо им, као и наставници Јелени Рајић и сву срећу желимо на наредном нивоу такмичења!


УСПЕХ И НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

И на Окружном такмичењу из српског језика, једном од многих одржаном протеклог викенда, наши ђаци постижу завидан успех:

Миа Јовановић 6-3, трећи ранг,

Лена Радојичић 5-2, трећи ранг и

Огњен Милановић 6-3 трећи ранг.

Похваљујемо и све остале наше ученике који су учествовали на такмичењу ове године.

Честитамо ученицима који су стварили награде, за које се такмичење из српског језика ове године овде завршава, јер су млађи разреди, као и наставници Светлани Стевановић на изузетном успеху!

Овом приликом желимо да похвалимо изузетну Миу Јовановић, која је у истом дану учествовала на два велика такмичења, Републичком из физике и Окружном из српског језика, и на оба постигла велики успех!


НАША МИА ДРУГА У ДРЖАВИ ИЗ ФИЗИКЕ

На Републичком такмичењу из физике које је 9.4.2022. одржано у Краљеву, ученица шестог разреда Миа Јовановић освојила је другу награду и постигла изузетни успех. Честитамо Мии и наставници Ани Живковић на уложеном раду и оствареним резултатима и на правом представљању наше школе. Знањем до успеха!


9. април

У НАШОЈ ШКОЛИ ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ "ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ"

Данас је ОШ " Херој Иван Мукер" била домаћин Општинског такмичења "Шта знаш о саобраћају" које је организовано у сарадњи са АМСС, Друштвом наставника техничког образовања и Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

На такмичењу је учествовало пет школа из наше општине, а наши ученици су остварили запажене резултате:

Димитрије Влајић 5. разред - прво место , млађа група , дечаци;

Лука Стевановић 5. разред - друго место, млађа група, дечаци;

Дуња Милић 5. разред, друго место, млађа група, девојчице.

Сви поменути ученици су се пласирали на Окружно такмичење на које иде укупно осморо ученика са територије наше општине.

Овом приликом желимо да се захвалимо свима који су учествовали и помогли у данашњој организацији која је протекла у најбољем реду.

Посебну захвалност дугујемо колеги наставнику технике и технологије Милану Мудрићу који је недавно отишао у пензију, али је несебично изашао у сусрет и својим искуством помогао садашњем наставнику ментору Александру Савићу око организације и реализације такмичења.


УСПЕХ НАШИХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ХЕМИЈЕ

На Окружном такмичењу из хемије, одржаном данас у Великој Плани, са поносом истичемо да наши ученици поново показују изузетно знање и остварују запажене успехе.

Ученик осмог разреда, Лука Шавле, освојио је први ранг.

Ученица седмог разреда, Софија Јанковић, освојила је трећи ранг.

Похваљујемо и учешће и резултате Дуње Будимир, ученице седмог разреда.

Честитамо нашим успешним ученицима и наставници Душици Дубоњац на одличним резултатима!МЕЂУНАРОДНИ ДАН РОМА

Данас је Међународни дан Рома који се прославља у свету 8. априла од 1971. године. Дан је службено био проглашен 1990. године у Пољској, месту четвртог Светског ромског конгреса Међународне ромске уније, на коме је донесена одлука о ромској химни за коју је изабрана песма Ђелем, ђелем (ромски: Ишао сам, ишао) и одлука о застави за коју је одабрана плаво-зелена двобојница с црвеним тoчком у средини, симболом напретка и покрета.

Општина Смедеревска Паланка и Мобилни тим за инклузију Рома у нашој општини, четврту годину за редом реализовали су догађај "Дани ромске културе" и тиме допринели лакшој интеграцији ромске заједнице, неговању и развијању ромске културе и традиције у нашем граду.

Манифестација је одржана 6. априла у Народном позоришту, а свој допринос учешћем на овом догађају дали су и ученици основних школа, предшколске установе, културно-уметничка друштва, организације цивилног друштва.

Ученици ОШ "Херој Иван Мукер": Милица Миолски, Софија Јанковић, Калина Илић, Петар Тодоровић, Лука Митровић, Елена Степановић и Дуња Будимир заједно са наставником музичке културе Срђаном Тодоровићем, наступали су на овом догађају са нумером "Циганка сам мала".

Овом приликом желимо да похвалимо представнике наше школе као и наставнице Данијелу Илић Петковић и ЗоркуРадовић које су помогле у припреми и реализацији нумере и још једном свим припадницима ромске заједнице желимо да честитамо Светски дан Рома.


УСПЕШНО ОДРЖАН САЈАМ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

Јуче је наша школа била домаћин Сајма професионалне оријентације. Сајам је био изузетно посећен и успешно организован на опште задовољство ученика, родитеља и средњих школа које су биле наши гости.

Ученици и родитељи су имали прилике да се упознају боље са средњим школама из нашег и околних градова, што им може помоћи у будућем исправном одабиру.

Овом приликом се захваљујемо свим школама које су биле наши гости и одазвале се позиву и припремиле квалитетан програм и тиме пружиле значајне информације нашим ђацима.

Трудићемо се да овакав начин упознавања са средњим школама постане пракса у нашој школи и у будућности.


ЂАК РЕПОРТЕР

Новинарска секција ОШ ,,Херој Иван Мукер” је учествовала у најновијем пројекту Савеза за школски спорт Србије – покретању јутјуб емисије ,,Ђак репортер” и направила прилог о каратисти и ученику наше школе Луки Шавлу.

Квалитет рада наше секције је препознат и прилог је објављен на Фејсбук страници Школског спорта Србије и јутјуб каналу ,,Ђак репортер”.

Циљ прилога је промоција ученика који својим вршњацима представљају узор у спортским успесима.

Лука је до сада је освојио 39 медаља на свим такмичењима у каратеу. Две године заредом освајао је 1. место на Државном првенству Србије, а прошле године заузео је 3. место. Поред тога што је успешан спортиста, Лука је одличан је ученик са свим петицама. У седмом разреду освојио је трећи ранг на Окружном такмичењу из хемије, а ове године је први на Општинском такмичењу из хемије, а окружно тек следи.

Прилог је сниман у просторијама Карате клуба ,,Спартанци 026” у Смедеревској Паланци. Захваљујемо тренеру Милици Новковић на сарадњи са нашом секцијом.

Посебно похваљујемо нашег ђака репортера Нину Стајић!

Захвалност за снимање и монтажу снимка дугујемо наставнику музичке културе Срђану Тодоровићу.


Čestitamo Sveti!

Na Školskom državnom prvenstvu Srbije Sveta Jevremovic je ostvario dobar uspeh i za svoju školu "Heroj Ivan Muker" osvojio je u grupi 2 dečaci 2011/12 bronzanu medalju u katama.

ЗАСАДИ ДРВО

"Где год нађеш згодна места,

ту дрво посади!

А дрво је благодарно

па ће да награди, -

наградиће изобиљем

хлада, плода свог,

наградиће било тебе

било брата твог" Јован Јовановић Змај

Акцији "Засади дрво" прикључили су се и ученици и учитељице школе у Малој Плани и тиме прославили долазак пролећа и Светски дан шума и показали да од најмлађих дана морамо водити рачуна о очувању и заштити природе.Поштовани пријатељи,

Кампањом "Поведи дете у позориште" покренуто је обележавање Светског дана позоришта за децу и младе, како би се скренула пажња на значај позоришне уметности у детињству и одрастању.

Поводом обележавања овог важног дана, позивамо вас да у среду 23.3. у 19 часова посетите Градско позориште и дођете на премијеру представе " ПЕПЕЉУГА У ЗЕМЉИ ЧУДА" у којој глуме "Медењаци" међу којима су ученици из наше школе: Ања Петровић, Миа Јовановић, Огњен Петровић, Вук Анисијевић и Марко Стојковић.

Наши "Медењаци" су, не само јако успешни ученици који учествују на разним школским такмичењима и редовно извршавају своје ђачке обавезе, већ и изузетно талентовани мали глумци које желимо овим путем да похвалимо и подржимо!

Карте можете набавити у просторијама КУД-а "Абрашевић".

Поведите своје дете и проведите једно лепо вече у позоришту!


ЉУБАВ НЕ БРОЈИ ХРОМОЗОМЕ

Постоје нека деца, знате, она се роде са мало другачијим хромозомима. Заправо, само са једним. Двадесет првим. Ништа посебно, један мање-више. Они немају савршени пар хромозома али су савршени у својој различитости!

Даунов синдром није болест па особама са овим синдромом не треба лек већ љубав и разумевање свих нас.

Данас је 21. март, Светски дан особа са Дауновим синдромом!


НОВИ УСПЕСИ НА ТАКМИЧЕЊИМА

На Окружном такмичењу из књижевности, одржаном у Смедереву, Михајло Радоњић, ученик седмог разреда, показао је завидно знање и освојио друго место. Честитамо Михајлу и наставници Зорки Радовић.

На Општинској смотри рецитатора наши ученици су такође постигли велики успех:

Милутин Васић 5. разред - 1. место

Милена Марковић 8. разред- 2. место

Неда Јелић 1. разред - 4. место и освојена похвала.

Честитамо свим ученицима који су учествовали и показали свој таленат, као и менторкама Данијели Илић Петковић, Зорки Радовић и Матилди Петрић.

На Општинском такмичењу из географије, одржаном у ОШ "Брана Јевтић" у Кусатку, Огњен Петровић,ученик седмог разреда, освојио је треће место. Честитамо и Огњену и наставнику Радосаву Ацићу на успеху.

Поносни смо на своје ђаке, који остварују најбоље резултате на свим такмичењима!

Ми смо "ХИМ" СУПЕР ТИМ!

МУШКА ЕКИПА НАШЕ ШКОЛЕ У РУКОМЕТУ ПРВА У ОПШТИНИ!

УЧЕНИЦИ "ХИМ"-А НАЈБОЉИ У ОКРУГУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ


На Окружном такмичењу из математике, одржаном у суботу, 12. марта, ученици наше школе остварили су изузетне резултате и још једном оправдали зашто су најбољи.

Честитамо свим ученицима који су се пласирали на Републичко такмичење, као и наставницима: Драгољубу Ђорђевићу, Биљани Славковић, Милану Дамјановићу и Оливери Миљановић Дугић.

Миа, Тодор, Алекса, Дуња, Калина, Михајло - понос наше школе! Ми смо "ХИМ"СУПЕР ТИМ!


НАШИ ШЕСТАЦИ АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИЦИ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

На Општинском такмичењу из Технике и технологије одржаном јуче у школи у Ратарима, ученици шестог разреда наше школе остварили најбоље резултате у својој категорији:

Миа Јовановић, прво место и освојених максималних 60 поена

Марко Стојковић, друго место са 58 поена и

Алекса Јовановић, треће место са освојена 54 бода. Честитамо најбољим ученицима и наставници Јелени Рајић.

Ми смо "ХИМ" СУПЕР ТИМ!

У оквиру обуке „Иницијатива за смањивање неједнакости у образовању“, која је под покровитељством Европске уније, тим наше школе је један од пет тимова из целе Србије који је одабран да прати ову тродневну обуку. Чланови нашег тима су: директорка школе Драгана Ристић, педагог Слађана Мандић, дефектолог Катарина Радојевић, професорка биологије Елизабета Милошевић и Александра Нешовић, радник Центра за социјани рад.

ЈОШ ЈЕДНО ЛЕПО ДРУЖЕЊЕ СА ПРЕДШКОЛЦИМА

Наша школа је јуче још једном имала ту част да угости будуће прваке и њихове родитеље. Имали смо и диван повод за окупљање, 8. март, Дан жена, тако да је и тема дружења била: "Моја је мајка најлепша бајка".

Будући ђаци су се поново дивно забавили са будућим учитељима, имали су занимљиве радионице, добили креативне поклоне, а и родитељи су се још више упознали са учитељима, са радом школе и предстојећим школским активностима.

Овом приликом ОШ " Херој Иван Мукер" још једном жели свим дамама срећан Дан жена!


Поштовани родитељи,

Основна школа "ХИМ" организује још једно дружење са ВАМА и предшколцима у понедељак 7.3.2022. године у 16.00 часова. Тема нашег дружења је: "Моја је мајка најлепша бајка".

Не пропустите прилику да боље упознате будуће учитеље своје деце и да се лично уверите зашто је "ХИМ" СУПЕР ТИМ! Поштовани родитељи,

Основна школа "ХИМ" организује још једно дружење са ВАМА и предшколцима у понедељак 7.3.2022. године у 16.00 часова. Тема нашег дружења је: "Моја је мајка најлепша бајка".

Не пропустите прилику да боље упознате будуће учитеље своје деце и да се лично уверите зашто је "ХИМ" СУПЕР ТИМ!


УСПЕШАН СПОРТСКИ ВИКЕНД

У викенду за нама у Београду је одржан Међународни турнир у каратеу "МB Mawashi" . Учествовало је више од 500 такмичара из 7 држава.

Ива Пешић, ученица петог разреда, освојила је злато у класи и сребро у апсолутном нивоу.

Света Јевремовић, ученик четвртог разреда, у три наступа је освојио једну златну и једну сребрну медаљу.

Марко Савић, ученик петог разреда, у борбама -37кг освојио је прво место и златну медаљу. Браво за наше каратисте!

На Mеђународном џудо турниру одржаном у Нишу ,,МЛАДОСТ ЕВРОПЕ 2022" где је учествовало преко 400 такмичара из земље и инстранства, Ђурђија Јовановић, ученица IV3 освојила је треће место и бронзану медаљу. Честитамо!


НАШИ ХЕМИЧАРИ- НАЈБОЉИ У ОПШТИНИ

На општинском тачмичењу из Хемије одржаном 05.03.2022.године наши ученици су најбољи резултат и пласирали се на окружно такмичење

Лука Шавле 8/2 - Прво место

Софија Јанковић 7/2 - Друго место

Дуња Будимир 7/2 трећи ранг


5. март 2022. ·

ПРВИ ИЗ ФИЗИКЕ

На Окружном такмичењу из физике које је данас одржано у Смедереву, наша ученица шестог разреда, Миа Јовановић, освојила је прво место са 80 поена и пласман на републичко такмичење! Тодор Димитријевић добио је похвалу за освојено 6. место. Честитамо нашим вредним ученицима и наставници Ани Живковић

На Општинском такмичењу из Енглеског језика наши ученици су постигли одличне резултате. Петоро ученика су се пласирали на окружно такмичењеГеоргије Тодоровић 8/4- 2. ранг


Марија Јовановић 8/2- 3.ранг


Ђорђе Ђорђевић 8/3 - 3. ранг


Верица Жорђевић 8/2 -3.ранг


Борис Вучковић 8/1 - 3.рангУСПЕШАН ВИКЕНД ЗА НАШЕ КАРАТИСТЕ

На Школском првенству Уже Србије, одржаном у недељу у Чачку, Миа Јовановић ученица 6-3, освојила је друго место у III групи девојчица V-VI разреда борбе -40 кг.

Ива Пешић, ученица 5-1, наступала je у катама у категорији V и VI разред. Имала је 4 победе и један пораз са 2/1 и тиме освојила 3. место и пласирала се на Школско државно првенство.

Марко Савић, ученик 5-3, у борбама -40 кг освојио треће место (бронзану медаљу) и пласирао се на Школско државно првенство Србије.

Света Јевремовић, ученик 4 разреда, имао је наступ у катама III и IV разред. Имао је 6 наступа и остварио је 5 победа и пораз у финалу од балканског шампиона. Освојио је сребрну медаљу и пласман на Школско државно првенство.

Овом приликом наши каратисти су имали част да се фотографишу са нашом шампионком Јованом Прековић.

Честитамо најбољим спортистима и срећно у даљем такмичењу!


28. фебруар у 19:50 ·

На Општинском такмичењу из српског језика, које је одржано у суботу, наши ученици су као и увек показали изузетне резултате. Ово су најбољи који иду даље на Окружно такмичење. Све честитке ученицима и наставницама Светлани Стевановић и Зорки Радовић.


Наши најбоље рангирани математичари од 3. до 8. разреда. Сву срећу на предстојећем Окружном такмичењу желимо њима и свим учитељима и предметним наставницима.


26. фебруар у 15:48 ·

Мало успомена са данашњег Општинског такмичења из српског језика које је одржано у нашој школи. Хвала свим учесницима, ученицима и наставницима, дежурним наставницима и помоћном особљу који су допринели да све протекне у најбољем реду.

НОВИ УСПЕХ НАШЕГ УЧЕНИКА

На Општинском такмичењу Књижевна олимпијада, одржаном прошле суботе ученик 7-3, Михајло Радоњић, пласирао се на окружно такмичење. Честитамо Михајлу и наставници Зорки Радовић и желимо им даљи успех!

Наши шампиони и апсолутни победници на јучерашњем Општинском такмичењу из математике:

Лена Радојичић, Миа Јовановић, Тодор Димитријевић, Калина Илић, Михајло Радоњић, Тадија Јанковић, Дуња Будимир, Ђорђе Ђорђевић и Душан Стевановић!

Овакви ђаци излазе из наше школе! Ми смо супер тим!

Овако су јуче колеге и ученици приредили изненађење свом колеги Милану Мудрићу, наставнику Технике и технологије, за одлазак у пензију. У име колектива желимо му много здравља и да ужива у својим пензионерским данима.


Похвалница за запажено учешће на "Едукином" конкурсу

На адресу наше школе стигла је похвалница Издавачке куће "Едука" колегиницама Марији Ристивојевић и Елизабети Милошевић, наставницама српског језика и биологије, које су својом припремом часа учествовале на конкурсу "Час за углед 7- интегративна настава". Припрема ће се наћи у Годишњем зборнику припрема за угледне часове као пример добре праксе. Честитамо!

На Општинском такмичењу из физике одржаном у ОШ "Никола Тесла" у Голобоку 12.02.2022, ученици шестог разреда наше школе остварили су изузетне успехе. Миа Јовановић освојила је прво место са 83 поена, Душан Радоњић и Тодор Димитријевић деле друго место са по 68 поена. Честитамо, ви сте понос наше школе!

Данас је у ОШ „Херој Иван Мукер”, уз поштовање свих прописаних мера, сечењем славског колача, обележена школска слава, Свети Сава.

Ученици млађих разреда су са учитељима припремили пригодне рецитације, наступала је фолклорна секција, а нарочито се потрудио Данијел Марковић, ученик 7-3, који је за овај дан направио изузетну макету лика и Храма Светог Саве и који је награђен књигом и похвалницом.

Свим ученицима школе, колегама и запосленима честитамо школску славу.


КОНКУРС

за нови ЛОГО школе

под слоганом

,,ХИМ је СУПЕР ТИМ”

Драги ученици,

Обавештавамо вас да је Основна школа ,,Херој Иван Мукер“ расписала конкурс за израду новог школског лога.

Позивамо вас да учествујете на конкурсу, изразите своју креативност и осмислите визуелно решење које би представљало нашу школу.

Радови се могу цртати руком или у програму

https://inkscape.org/release/inkscape-0.92.4/

Најбољи рад биће изабран путем гласања од стране наставника и ученика наше школе и награђен. Награда: ТАБЛЕТ!!!

Радове слати на мејл:

zorka.radovic@oshim.edu.rs

Рок за слање и предају радова: 25. јануар 2022. године.

Срећно!


ОШ " Херој Иван Мукер" обавештава родитеље, ученике и запослене да у понедељак 24.01.2022. године, након зимског распуста почиње настава која ће због тренутне епидемиолошке ситуације бити организована на следећи начин:

Ученици од првог до четвртог разреда крећу пре подне по првом моделу наставе, док ће код ученика од петог до осмог разреда кренути после подне група А, јер се у старијим разредима ради по комбинованом моделу. Часови ће трајати 45 минута.

У наставку вам прикажемо допис Министарства просвете.На 9. Светосавском литерарном конкурсу, који су традиционално расписале Народна библиотека Смедерево и Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ, Мирјана Марковић, ученица 8. разреда наше школе, освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО у категорији ученика од 5. до 8. разреда.


Честитамо Мирјани која је у великој конкуренцији остварила овакав успех и желимо јој да и даље негује писану реч и традицију светосавља.

Честитaмо и њеном ментору, наставници српског језика и књижевности Данијели Илић Петковић.


Бронзана медаља на атлетском првенству Србије за нашег Андреју Радисављевића у скоку у даљ

Три медаље за наше ђаке, атлетичаре "Јасенице" на Отвореном првенству Београда

На Отвореном првенству пионира такмичари АК " Јасеница" освојили су три медаље, по једну златну, сребрну и бронзану.

Златну медаљу освојио је ученик 6-2 Андреја Радисављевић и скоку у даљ, сребрну поново Андреја Радисављевић у трци 60 метара са препонама, бронзану Нина Стајић 7-3 у бацању кугле. Честитамо!Новогодишња честитка ученика 7-1 са важном поруком: "Радујте се, прослављате, али опрезно са пиротехником, безбедност нека буде на првом месту!"

Наши ученици су украшавајући своју учионицу, смислили да нам на креативан начин пренесу делић празничне атмосфере и пожеле најлепше жеље.

Срећну и успешну 2022. годину жели вам 5-1!

МИ СМО ХИМ, СУПЕР ТИМ!


ЧИТАЛАЧКИ МАРАТОН У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ

Уводне радионице Читалачког клуба за ученике матичне школе су одржане. Ученицима су наставнице српског језика и књижевности поделиле чланске карте, као и победнички роман ,,Четири карте за Хавану" Биљане Марковић Јевтић. Читалачки маратон може да почне!


ТЕКСТ НАШЕ УЧЕНИЦЕ У "ПЛАМЕНКУ"

У оквиру данашњег издања "Спортског журнала" изашао је и школски додатак "Пламенко" у коме се редовно објављују радови ученика наше новинарске секције која учествује у пројекту "Ђак репортер".

Овог пута објављен је текст Анастасије Спасојевић, ученице седмог разреда издвојеног одељења у Баничини. Анастасија је писала о успесима наших спортисткиња на актуелним такмичењима у новембру.


24.12.2021. Данашњи дан су нам улепшали драги предшколци који су са својим родитељима посетили нашу школу. Дочекали су их учитељи Звездана Стошић, Снежана Станковић и Ивица Кузмановић и обрадовали их низом занимљивих поклона и активности. Уз пријатну атмосферу упознали су се са учитељима и школским амбијентом, играли, певали, правили своје новогодишње украсе и тако украсили своју јелку на паноу. Хвала родитељима и деци на издвојеном времену и овој посети, на дивном дружењу и осмесима на лицима. То је наша највећа награда, а врата наше школе су свима увек отворена!

Наши прваци у првој заједничкој шетњи и посети Народном музеју.

Ученици млађих разреда из Баничине и Мале Плане радују се предстојећим празницима и својим радовима желе вам срећну Нову годину и Божић.

5. ЧИТАЛАЧКИ МАРАТОН

Издавачка кућа ,,Klett" и Министарство просвете већ пет година реализују пројекат ЧИТАЛАЧКИ МАРАТОН у циљу подстицања ученика на читање и промоције домаће књижевности за младе од 11 до 14 година.

У издвојеним одељењима школе у Баничини одржане су две уводне радионице Читалачког клуба за ученике од 5. до 8. разреда. Наставница српског језика и књижевности Данијела Илић Петковић упознала је ученике са радом Читалачког клуба, поделила ученицима чланске карте и победнички роман ,,Четири карте за Хавану" Биљане Марковић Јевтић.

Читајмо заједно!


Новогодишња хуманитарна изложба и претпразнична атмосфера у холу наше школе.

ХИМ ЗА МИР

Традиционално се 10. децембра додељује награда Уједињених нација у области људских права, као и Нобелова награда за мир. Нобелову награду за мир за 2021. годину добили су новинари Марија Реса и Дмитриј Муратов, који се храбро боре за слободу изражавања.

Инспирисани тим догађајима, одлучили смо да и ми доделимо признање нашим ученицима, и то онима који својим вршњацима пружају пример мирољубивог и ненасилног решавања сукоба и подстичу на ширење мира.

,,ХИМ за МИР” је ове године додељен једном ученику из сваког одељења, који је изабран од стране својих другара.

Награђени:

1-1 Лена Ракић

1-2 Стефан Крстић

1-3 Димитрије Ђорђевић

1. разред Мала Плана Вук Стевановић

2-1 Сташа Радовановић

2-2 Лазар Белић

3-1 Михајло Јанковић

3-2 Нина Будимир

3-3 Стеван Павловић

3. разред Баничина Огњен Стојановић

4-1 Нина Селенић

4-2 Вељко Грујић

4-3 Николина Радисављевић

4. разред Баничина Миња Ђорђевић

4. разред Мала Плана Митра Павловић

5-1 Никола Милетић

5-2 Лена Радојичић

5-3 Данило Алексић

5. разред Баничина Матеја Симић

6-1 Сара Арсенијевић

6-2 Марко Милић

6-3 Огњен Милановић

6-4 Коста Костић

6. разред Баничина Анђела Миловановић

7-1 Димитрије Пекић

7-2 Лука Стојковић

7-3 Нина Стајић

7. разред Баничина Милош Марковић

8-1 Ђорђе Ђорђевић

8-2 Ђорђе Симић

8-3 Урош Стевановић

8-4 Филип Нисов

8. разред Баничина Мирјана Марковић


ПРАЗНИЦИ НАМ СТИЖУ!

Новогодишња чаролија ученика 8-5 и 7-5 издвојених одељења у Баничини који су се потрудили да улепшају свој простор за учење.


Наша ликовна секција од првог до четвртог разреда у категорији "НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ"! Честитамо ученицима и учитељицама Снежани Станковић, Звездани Стошић и Слађани Новаковић.

На Међународном карате турниру Нипон топ-тен у Београду, одржаном 11.12.2021. ученик четвртог разреда Света Јевремовић имао је четири наступа и освојио три златне медаље: два злата у катама пионири 2010-11 апсолутни ниво, кате класа ЦБ и пионири борбе екипно злато.

Марко Савић ученик петог разреда освојио је златну медаљу у борбама, а Владимир Савић сребрну медаљу у борбама и златну екипно.

Миа Јовановић ученица шестог разреда, освојила је екипно сребро и појединачно бронзу.

Наталија Булајић, шести разред екипно сребро,

Викторија Ракић екипно сребро, појединачно бронза.


15.12.2021.

Са радошћу објављујемо лепу вест свим колегама, ученицима и родитељима да, након што је фондација Темпус завршила процену одабира Еразмус + пројеката пријављених у оквиру мајског конкурсног рока 2021. године, обавештени смо да је наш пројекат под називом "Уметност у школи" одабран за финансирање.

Овај пројекат има за циљ да се помогне ученицима са сметњама у учењу и друштвеном кохезијом путем уметности и употребом иновативних наставних техника.

Наша школа је координатор пројекта, а школе партнери су из следећих земаља: Италије, Турске и Румуније. Сарадњу са колегама из поменутих школа преко Е- твининг платформе започела je Слађана Мандић, педагог школе. Реализација је планирана за наредне две године. Кроз овај пројекат је планирано и представљање наше oпштине Смедеревска Паланка, њених културних добара, туристичких потенцијала.


10. децембар

ЧАС СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ ПОСВЕЋЕН ИВИ АНДРИЋУ

Поводом 60 година од доделе Нобелове награде за књижевност Иви Андићу, данас је у матичној и подручној школи у Баничини одржан посебан час српског језика и књижевности посвећен нашем Нобеловцу.

Ученици 7-3 су читали и слушали о животу и стваралаштву Иве Андрића, подсетили се обрађених дела из ранијих разреда и упознали се са његовим делима која се налазе у школској библиотеци.

Ученици 8-5 су откривали писца са слике, упознавали се са значајем Нобелове награде, читали делове говора ,,О причи и причању", подсећали се Андрићевих текстова које су обрадили у претходним разредима и погледали снимак са свечане доделе Нобелове награде.


У понедељак 29.новембра 2021. године, у Смедереву одржано је Школско окружно такмичење у стрељаштву.

Наша женска екипа пионирки коју си чиниле Софија Вељковић, Анастасија Спасојевић и Анђелија Савић заузела је друго место представљајући своју школу. Такмичење је било одржано серијском ваздушном пушком на 10 метара од по 20 дијабола. На државно првенство пласирала се Софија Вељковић која је имала запажен резултат појединачно.


Кенгур без граница - награде за запажене резултате

Наше одбојкашице су на окружном такмичењу у Смедереву освојиле друго место.

Обележавање дана сећања на пробој Солунског фронта у организацији потомака ратника

новембар 2021

Признање за учешће у пројекту "Ђак репортер"

Излет ученика трећег разреда на језеро октобар 2021.

Проглашени победници конкурса "Комедија по твојој мери" октобар 2021.

Издавачка кућа БИГЗ школство организовала је литерарни конкурс "Комедија по твојој мери", у трајању од маја до октобра 2021. године. Другу награду је освојио Данијел Марковић ученик седмог разреда наше школе, а менторка је професорка Зорка Радовић.

Ученички радови за децембарску изложбу у организацији Културног центра

Погоди ко сам

Наши ученици су се претходне недеље мало играли. Организован је фото-конкурс у коме су се ученици прерушавали у разне познате личности, спортисте, научнике, ликове из уметничких дела и тако направили креативне фотографије. Погледајте најуспешније радове.

Представа ,,Још нам само але фале" у Малој Плани и БаничинИ

Хуманитарна продајна изложба

Д е ч и ј а н е д е љ а

Скеч.mp4

У оквиру Етвининг пројекта „I DESIGN WITH WASTES", а у сарадњи три земље: Србије, Турске и Румуније пројекат наше школе је награђен ОЗНАКОМ КВАЛИТЕТА


Посета председника општине подручним школама, септембар 2021.

НАГРАДНИ КОНКУРС „МОЈЕ ПАРЧЕ ПРИРОДЕ“

Марко Стојковић, ученик шестог разреда наше школе, освојио је друго место за најбољи литерарни рад у категорији деца – старији узраст, на наградном конкурсу „Моје парче природе“ организованом од стране Дигиталног омладинског центра Градске библиотеке у Новом Саду.

Честитамо нашем Марку и желимо да и даље негује свој таленат и да има још пуно оваквих успеха.

ЖУЋА

Док ме гледају његове

зелене очи‚

од среће срце хоће да ми искочи.

То је моје вољено биће,

он није човек нити ствар

већ један опасан мачак стар.

Жуте је боје,

то вам његово име каже,

и много воли саламу да смаже.

Има малу њушку

и дугачак реп,

и сви ми кажу како је леп.

Округла глава стално вреба,

хвата бубе и птичице

тек ради реда.

Док га мазим меканог,

он воли да преде

ал` се често наљути