Секције

Признање за учешће у пројекту "Ђак репортер"

Новинарска секција наше школе налази се међу најбољима у Србији у пројекту "Ђак репортер", који оргнизује Савез за школски спорт Србије, а за активност у протеклој школској години стигле су захвалнице наставницама које су водиле секцију, као и вредан поклон новинарској секцији у виду микрофона, који ће у будућности наши ђаци репортери моћи користити.

Честитамо наставницама и свим ученицима који су били део овог пројекта.


У нашој школи постоје :

 -драмско рецитаторска секција

-еколошка секција

-ликовна секција

-саобраћајна секција

-секција технике и технологије

-новинарска секција

-спортска секција

-ритмичка секција

ПЛАН РАДА СЕКЦИЈA.docx

21. март  ·

Данас обележавамо Светски дан поезије

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСКО) прогласила је 1999. године 21. март Светским даном поезије.

Циљ обележавања је промоција читања и писања, објављивања и проучавања поезије у језичким заједницама широм света.

Новинарско-литерарана секција ОШ "Херој Иван Мукер", уз пригодан видео, скреће пажњу на овај значајан дан, уз поруку да сваког дана треба читати, писати и слушати стихове, једноставно, уживати у поезији.Ђорђе Јевђенијевић, ученик петог разреда ОШ ,,Херој Иван Мукер", изложио је синоћ своје радове у Народном музеју у Смедеревској Паланци. Изложба на тему ,,Нешто ново" реализована је поводом отварања трећег по реду Дечјег ликовног салона. Сталну инспирацију за своја дела проналази у диносаурусима и змајевима који су уједно и његов лични печат свему што ради и излаже. Хвала свима који су дошли и подржали увек насмејаног и маштовитог дечака у његовим идејама и још већим сновима.