Саобраћајна секција

У ОШ ХИМ је одржана обука за безбедну вожњу бицикла у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају за ученике 3. и 4. разреда.

ВОЖЊА БИЦИКЛА

Другари, сви ми волимо да возимо бицикл. Док не напунимо девет година, бицикл смемо да возимо само на местима за игру: у школском дворишту, парковима и игралиштима.

Сада, кад сам напунио десет година, ја смем да возим бицикл и на посебним местима која се зову „зоне успореног саобраћаја“. На овим местима може бити чак и аутомобила, али они морају да се крећу веома, веома споро. Наравно, са нама увек мора да буде и неко старији, неко ко има више од 16 година.

Бицикл мора да буде исправан, а посебно морају да буду исправни предње и задње светло. Када вас мама или тата возе на бициклу, увек морате седети у посебном седишту.

Ово правило важи све док не напуните осам година.

Постоје неке ствари које НИКАДА не смемо да радимо док возимо бицикл! Никада не смемо да се придржавамо за друго возило, да носимо слушалице и у току вожње слушамо музику, да возимо без руку или са спуштеним ногама.

И не смемо да дозволимо да нас старији неправилно превозе на бициклу, јер тако можемо да паднемо и да се повредимо.


Шта знаш о саобраћају

Ученици 6-5 подручне школе у Баничини вежбали су вожњу бицила на импровизованом полигону.


10. април 2019. ·

На Општинском такмичењу ученика основних школа у познавању саобраћаја „Шта знаш о саобраћају", одржаном 7. 4. 2019. у ОШ „Херој Иван Мукер", ученици наше школе су постигли изузетне резултате:

Ема Марковић (8-4) - 1. место

Никола Јозић (8-3) - 1. место

Лука Павићевић (5-3) - 1. место и пласирали су се на окружно такмичење.

Ива Семењук и Бојана Павићевић заузеле су 3. место (резерва).

Екипно 1. место:

Ива Семењук (5-2)

Мартинија Васиљевић (5-1)

Ема Марковић (8-4)

Бојана Павићевић (5-3)

Лука Павићевић (5-3)

Лазар Зарић (5-2)

Никола Јозић (8-3)

Андреја Коларевић (6-4)

Честитамо ученицима и наставнику Милану Мудрићу на постигнутом успеху.


22. април 2017. ·

Општинско такмичење "Шта знаш о саобраћају", одржано у суботу 22.4.2017. године у ОШ "ХИМ" где је учествовало 48 ученика из више основних школа општине С. Паланка.