Т А К М И Ч Е Њ А

Обавештавамо вас да је на званичној интернет страници Министарства просвете објављено Стручно упутство о организовању такмичења и смотри ученика основне и средње школе за школску 2022/23. годину и Календар такмичења и смотри ученика основних школа за школску 2022/23. годину.

     Оба документа доступна су на следећем линку:  https://prosveta.gov.rs/kalendar-takmicenja-i-smotri/

ПРВА МЕСТА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ЗА ДУЊУ И ДУШАНА

На Републичком такмичењу у атлетици, одржаном јуче,  наши ученици осмог разреда освојили су прва места:

Дуња Будимир, 2. место у бацању кугле и Душан Тасић, 3. место у истој категорији. Честитамо нашим дивним ученицима, тренерима и наставницима физичког васпитања на највећем успеху!


НАША УЧЕНИЦА НАТАЛИЈА ИДЕ НА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО

Београдски РОДА КУП окупио је у недељу велики број каратиста из земље и региона. Каратисткиња Карате клуба „Гоша“, Наталија Булајић, забележила је још један успешан наступ, тако да је свом клубу, и нашем граду, донела још једну медаљу са овог великог такмичења.

Наталија је освојила бронзану медаљу у својој категорији, у дисциплини борбе  -49 килограма. Ово такмичење је уједно било последња провера пред Наталијин репрезентативни наступ на Балканском  шампионату  који ће се одржати наредног викенда у Црној Гори.ТРИ ПРВА МЕСТА И ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ ЗА ЂАКЕ "ХИМ"-А

На Међуокружном такмичењу у атлетици, одржаном јуче  у Ћуприји, ученици наше школе освојили су три прва места у својим дисциплинама:

Дуња Будимир у бацању кугле, Лара Петковић у скоку у вис и Душан Тасић у бацању кугле. Овим сјајним успехом обезбедили су себи пласман на републичко такмичење, које ће бити одржано следеће среде. Ученица четвртог разреда, Анђела Јелић, освојила је друго место у бацању вортекса. Честитамо на овом великом успеху, навијамо за вас!

ДУЊА ИДЕ НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

Настављамо са лепим вестима и резултатима са такмичења. На Окружном такмичењу "Шта знаш о саобраћају" наша Дуња Милић, ученица шестог разреда, освојила је 1. место и пласман на републичко такмичење. Дуња је уједно и једини представник наше општине на овом државном такмичењу који организује АМСС! Честитамо Дуњи и наставнику ментору Александру Савићу на овом изузетном успеху, бодримо их и надамо се новој медаљи!


МИА МЕЂУ ПРВИМА НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

ОШ "Херој Иван Мукер" има још доста повода да буде поносна на своје ђаке. На још једном државном такмичењу наши ученици знањем су представили своју школу на најбољи могући начин. Овог викенда, на Републичком такмичењу из технике и технологије, Миа Јовановић, ученица седмог разреда, показала је изузетно знање и освојила високо треће место. Честитамо Мии и наставници Јелени Рајић и похваљујемо учешће ученика петог разреда Саве Стојковића, који је на достојан начин представљао школу и стекао једно ново такмичарско искуство.
КАЛИНА, СОФИЈА И САРА НАЈБОЉЕ МАТЕМАТИЧАРКЕ У СРБИЈИ

На Републичком такмичењу из математике, одржаном у суботу и недељу у Јагодини, ученице осмог разреда наше школе бриљирале су знањем и освојиле прве награде:

Калина Илић 2. награда, Софија Јанковић 2. награда и Сара Кнежевић 3 награда.

Ученице наше школе биле су и једине представнице целог нашег Подунавског округа, које су се пласирале на државно такмичење. Честитамо ученицама и наставнику математике Драгољубу Ђорђевићу на оствареним резултатима, поносимо се и драго нам је што су их знање, рад и труд довели до оваквог успеха.


ЂАЦИ "ХИМ"-А АПСОЛУТНИ ПРВАЦИ У АТЛЕТИЦИ

На Окружном такмичењу у атлетици,  одржаном 10.05.2023. остварен је изузетан успех наших спортиста и млађих, и старијих разреда:

Анђела Јелић бацање вортекса 1. место,

Вука Милошевић трчање 60 м, 2. место,

Нина Будимир, трчање 60 м, 3. место ,

Дуња Будимир бацање кугле 1.место,

Лара Петковић скок у вис 1.место,

Лена Билановић скок у даљ 1.место,

Наталија Радисављевић бацање кугле 2.место,

Тасић Душан бацање кугле 1.место,

Коста Васић 300 метара 1.место,

Андреја Радисављевић скок у даљ 1.место, 

Лазар Николић 800 метара 2.место,

Тодор Хркман 100 метара 3.место

Василије Васиљевић скок у вис 3.место.

Екипа дечака освојила је  1. место.

Сви ђаци су се пласирали на Међуокружно такмичење и ми им од срца честитамо!


ТРЕЋЕ МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ЗА НАШУ МИУ

У суботу, 29.04. одржано је Републичко такмичење из књижевности у Сремским Карловцима. Миа Јовановић, ученица седмог разреда наше школе, освојила је високо треће место и представила себе и своју школу у најбољем светлу. Поносни смо и честитамо Мии и наставници српског језика и књижевности Светлани Стевановић на овом изузетном успеху!


ИЗУЗЕТНИ УСПЕХ НА ТАКМИЧЕЊУ ИЗ АТЛЕТИКЕ

Данас су наши ученици млађих и старијих разреда остварили изузетне резултате на Општинском школском атлетском првенству.

Спринт 60м:

Вука Милошевић (4/3) - 1.место и пласман на окружно такмичење

Нина Будимир(4/2) - 2.место и пласман на окружно такмичење

Николија Поповић(4/2) - 3.место и пласман на окружно такмичење

Димитрије Поповић (3/2)- 3.место и пласман на окружно такмичење

Вортекс:

Анђелија Јелић (4/1)- 1.место и пласман на окружно такмичење

Маша Поповић, Баничина- 3.место

Сава Милошевић(2/1) - 2.место

Ива Спасојевић, Баничина - 2. место, скок у вис и пласман на окружно такмичење

Екипно 7. и 8. разред- пласман на окружно такмичење.

Браво!

Честитамооо!


УСПЕШНО ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ "ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ" У ОШ "ХЕРОЈ ИВАН МУКЕР"

У суботу, 22.04.2023. наша школа је била домаћин и организатор Општинског такмичења "Шта знаш о саобраћају".

Дуња Милић, ученица шестог разреда, освојила је прво место у млађој категорији девојчице и изборила пласман на окружно такмичење, док је Димитрије Влајић, ученик шестог разреда, освојио треће место у старијој категорији дечаци.

Честитамо свој деци из школа наше општине која су се такмичила и захваљујемо свим школама на сарадњи.

Посебно похваљујемо наше ученике који су се даље пласирали и наставнике технике и технологије који су учествовали у реализацији такмичења Јелени Рајић, Александру Савићу и Владану Вуковићу.


НАШ ТОДОР ЗАБЛИСТАО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ФИЗИКЕ

На Републичком такмичењу из физике, одржаном у недељу 23.04.2023. у Пожаревцу, Тодор Димитријевић, ученик седмог разреда наше школе, освојио је фантастично друго место! Честитамо Тодору и наставници физике Ани Живковић и поносимо се њиховим оствареним резултатима!


ДВЕ УЧЕНИЦЕ "ХИМ"-А ИДУ НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

На Окружном такмичењу из биологије 23.04.2023. наше ученице оствариле су изузетне резултате и представиле своју школу у најбољем светлу:

Лена Радмиловић, ученица петог разреда, освојила је 3. место, што је за њен разред највиши остварени ниво такмичења.

Миа Јовановић и Сара Арсенијевић, ученице седмог разреда, освојиле су такође 3. места и пласирале се на наредни републички ниво такмичења. Браво за ученице и наставнице биологије Драгицу Мијатовић и Елизабету Милошевић! Бодримо их у даљем току такмичења!  

УСПЕХ НА HIPPO ТАКМИЧЕЊУ

Желимо да заокружимо успех наших ученика за овај период до ускршњег распуста и да вас обавестимо да су изашли резултати Међународног такмичења из енглеског језика Hippo Compeitition Olympiad. Седморо ученика наше школе пласирало се у полуфинале, државно такмичење у Београду и то у свим категоријама од 3. до 8. разреда. Ученици који су се пласирали у полуфинале:

1.Ивановић Теодора 3-2 

2.Михајловић Анастасија 5-1 

3.Марковић Сара 6-2  

4.Пантовић Јана 6-2  

5.Обрадовић Лука 7-3 

6.Шулејић Катарина 8-3   

7.Стојадиновић Милица 8-2

Честитамо ученицима и наставницама Лидији Пешић, Ренати Крстић и Маријани Никодијевић.


НАША ЕКИПА ИДЕ НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ

На недавно одржаном Окружном такмичењу из веронауке, тим ученика ОШ "Херој Иван Мукер" показао је одлично знање и освојио је треће место и пласман на наредни републички ниво такмичења! Честитамо Сари Рамић, Сари Арсенијевић, Стефану Милановићу и вероучитељима Срећку Милошевићу и Милану Кеџићу.


ДВА ПЛАСМАНА НА ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У ЏУДОУ ЗА НАШЕ СПОРТИСТЕ

На недавно одржаном Школском регионалном првенству Србије у џудоу, одржаном у Пироту у организацији Савеза за школски спорт и Џудо савеза Србије, наши ученици су се одлично показали и остварили сјајне резултате:

Ђурђија Јовановић, треће место и пласман на државно првенство

Вељко Стојадиновић, треће место и пласман на државно првенство

Алекса Матејић, четврто место.

Честитамо нашим успешним спортистима и навијамо за њих и даље! Храбро и истрајно у нове победе!
ТРИ НОВА ПЛАСМАНА НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ "ХИМ"-а

Викенд за нама је био изузетан у погледу остварених резултата на окружним такмичењима. 

У недељу, 2.4. ученици ОШ "Херој Иван Мукер" учествовали су на два окружна такмичења, били јако успешни и остварили најбоље пласмане.

На Окружном такмичењу из историје, одржаном у Смедереву, Николина Радовановић, ученица осмог разреда, освојила је треће место и пласман на републичко тамичење. Честитамо Николини и наставници историје Сањи Јовановић.

На Окружном такмичењу из технике и технологије

Миа Јовановић, ученица седмог разреда, освојила је прво место са100 бодова и пласман на републичко такмичење.

Сава Стојковић, ученик петог разреда, освојио је такође прво место и пласман на републичко такмичење.

Честитамо и Мии и Сави и наставници Јелени Рајић.

Нашим ученицима и наставницима желимо срећу у даљем току такмичења, верујемо у њихово знање и поносимо се њиховим успесима!


УЧЕНИЦИ "ХИМ"-а  НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

На Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, одржаном 1.4.2023. у Смедереву нашу школу је представљало петнаесторо ученика. Представили су достојно нашу школу. 

Лена Радојичић (шести разред) -III место

Катарина Манић (шести разред) - III место;

Миа Јовановић (седми разред) -   II место и пласман на републичко  такмичење,

Огњен Милановић (седми разред) - II место;

Калина Илић (осми разред) - II место и пласман на републичко такмичење.

Честитамо ученицима и њиховим наставницама Светлани Стевановић и Зорки Радовић.БРАВО, ТИЈАНА!

Представљамо вам успех још једне наше ученице која тренира ритмичку гимнастику и која је јако успешна у овој дисциплини. На Евита купу у ритмичкој гимнастици које је одржано 11.3.2023. у Свилајнцу  - у категорији пионира, Тијана Савић, ученица одељења 3/2, у групним вежбама са својом екипом клуба "Space sport" освојила је 2. место. 

Након тога јуче је, 26. марта, на Олимпик купу који је одржан у Младеновцу Тијана у групним вежбама освојила 3. место. Честитамо Тијани и пратимо њене будуће успехе!


СОФИЈА И ИВАН НАЈБОЉИ РЕЦИТАТОРИ

У суботу и недељу, 24. и 25.03. ученици наше школе учествовали су на Општинској смотри рецитатора у организацији Друштва учитеља Смедеревске Паланке.

На смотри рецитатора у категорији од првог до четвртог разреда, учествовали су: Анђелија Петковић, Софија Живановић, Димитрије Ђорђевић, Лена Ракић и Лена Спасојевић, док су у категорији од петог до осмог разреда нашу школу представљали: Мина Ђорђевић, Јана Пантовић, Милутин Васић, Софија Јанковић и Иван Јордановић.

Софија и Иван су се пласирали на Окружно такмичење, док су остали учесници добили похвале за своје учешће. Похваљујемо и ми све учеснике који су показали таленат и труд, који ће у будућности тек доказати, као и  учитељицу Матилду Петрић и наставнице српског језика и књижевности Зорку Радовић и Данијелу Илић Петковић.

Честитамо још једном Софији и Ивану и наставници Зорки и желимо им срећу на Окружном такмичењу!


ИДЕМО НА ОКРУЖНО ИЗ БИОЛОГИЈЕ

У недељу 19.03.2023. одржано је Општинско такмичење из биологије и три ученице наше школе освојиле су треће место и пласман на наредни окружни ниво такмичења.

Све похвале за наше вредне девојчице Лену Радмиловић, Сару Арсенијевић и Миу Јовановић и  наставнице биологије Драгицу Мијатовић и Елизабету Милошевић. Бодримо их у даљем току такмичења и желимо пуно успеха!


21.03.2023. у Смедереву je одржано Окружно такмичење у коришћењу дронова "Знањем за будућност". Наши ученици 7.разреда: Никола Јанковић, Огњен Милановић, Лука Обрадовић и Михаило Ракић су се са наставницом технике и технологије Јеленом Рајић опробали и узели учешће и у овом иновативном такмичењу.
ПРВАЦИ И ИЗ ХЕМИЈЕ

У суботу 18.03. одржано је  и Окружно такмичење из хемије на ком су наши ученици седмог разреда поново освојили прва места:

Миа Јовановић,  1. ранг

Тодор Димитријевић, 2. ранг

Марко Милић, 3. ранг.

Миа и Тодор су у суботу учествовали и на Окружном такмичењу из математике и такође освојили прва места, тако да су у једном дану остварили двоструки успех.

Честитамо наставници хемије Душици Дубоњац и нашим изузетно успешним такмичарима!


НАШИ АПСОЛУТНИ ШАМПИОНИ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Са поносом представљамо успех наших  вредних и талентованих математичара, који на сваком такмичењу заблистају и у пуном сјају представљају Основну школу "Херој Иван Мукер".

На Окружном такмичењу из математике, одржаном у суботу, 18.03.2023. године у Смедереву, наши ђаци су остварили задивљујуће резултате и освојили највише награда, чак 11 награда и 2 похвале.

3. разред:

Стефана Бајчетић, 2. награда, учитељица Гордана Ракић

Јана Јевђенијевић, 3. награда, учитељица Гордана Ракић

4. разред:

Вук Васић, похвала, учитељица Данијела Ђорђевић

6. разред:

Лена Радојичић, 3. награда, наставница Биљана Славковић

Алекса Матејић, похвала, наставница Оливера Миљановић Дугић

7. разред:

Тодор Димитријевић, 1. награда, наставница Биљана Славковић

Миа Јовановић, 2. награда, наставник Душан Јовановић

8. разред:

Софија Јанковић, 1. награда, наставник Драгољуб Ђорђевић

Калина Илић, 2. награда, наставник Драгољуб Ђорђевић

Сара Кнежевић, 2. награда, наставник Драгољуб Ђорђевић

Алекса Михајловић, 3. награда, наставник Драгољуб Ђорђевић

Михајло Радоњић, 3. награда, наставник Драгољуб Ђорђевић

Дуња Будимир, 3. награда, наставник Драгољуб Ђорђевић

Честитамо још једном ученицима, учитељицама и наставницима математике на оствареном успеху и хвала им на поносу који осећамо сваки пут када погледамо резултате такмичења.

УСПЕХ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У БАСКЕТУ

Данас је у Великом Градишту одржано Првенство Србије у баскету 3x3 и екипа наших дечака освојила је четврто место! Честитамо ученицима Тадији Јанковићу, Стефан Лазићу, Василију Васиљевићу, Марку Мартиновићу и наставнику Ђорђу Стојановићу који су на најбољи начин представљали своју школу!

ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА ЗА СТАШУ

На недавно одржаном Регионалном такмичењу музичких школа у Београду, наша ученица трећег разреда Сташа Радовановић, освојила је одлично друго место и на најбољи начин представљала и музичку и своју основну школу.  Поносимо се успесима наших свестраних ученика!

ТАРА НА ТАКМИЧЕЊУ "IT GIRLS"

Традиционално се на Дан жена ученице седмог и осмог разреда такмиче у изради веб сајтова. Учесница овогодишњег финала такмичења "IT Girls", које је одржано у среду, 8. марта у Рачунарској гимназији у Београду, била је и Тара Јевђенијевић, ученица осмог разреда наше школе. Тара је израдила сајт на тему "Мој хоби" и достојно представила нашу школу.

Као награду финалисткиње овог такмичења су у четвртак 9. марта посетиле компанију Мајкрософт.

КАРАТИСТИ ОСВОЈИЛИ ДВЕ МЕДАЉЕ

12.03.2023. је у Врњачкој Бањи одржано Државно школско првенство у каратеу и наши ученици су остварили следећи успех:

Марко Савић, шести разред, друго место у борбама,

Светислав Јевремовић, пети разред, треће место у катама. Похвале и за Иву Пешић и Наталију Булајић, које су такође одлично представљале нашу школу. Честитамо!

ПРВИ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ И ФИЗИКЕ

Са радошћу објављујемо нове сјајне  резултате наших ђака са одржаних такмичења.

На јучерашњем Општинском такмичењу из технике и технологије остварен је велики успех:

Миа Јовановић, седми разред, прво место,

Михаило Ракић, седми разред, прво место из авио-моделарства

Сава Стојковић, пети разред, треће место.

Честитамо ученицима и наставници Јелени Рајић и желимо им срећу на окружном такмичењу.

Данас је у Смедереву одржано и Окружно такмичење из физике и традиционално наша школа бележи успехе:

Тодор Димитријевић, ученик седмог разреда, освојио је прву награду, док је Миа Јовановић добила похвалу.

Честитамо нашим успешним ученицима и наставници Ани Живковић.

"ХИМ" НАЈБОЉИ У ФУТСАЛУ

Екипа наше школе у футсалу 10.03.2023. освојила прво место у општини! Браво за дечаке и наставника Ђолета!

ЕКИПА СЕДМОГ РАЗРЕДА ИДЕ И НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ

Екипа седмог разреда наше школе на онлајн Општинском такмичењу из веронауке освојила је треће место и пласирала се на окружни ниво такмичења. Честитамо им, као и наставницима веронауке Милану Кеџићу и Срећку Милошевићу и желимо им успех

ПОНОСНИ НА УСПЕХЕ НАШИХ УЧЕНИКА

Овако изгледа када на адресу Основне школе "Херој Иван Мукер" стигне само део освојених диплома са одржаних такмичења за наше вредне и успешне ђаке и њихове наставнике!

ОДЛИЧНИ НА КЊИЖЕВНОЈ ОЛИМПИЈАДИ

На Окружном такмичењу из књижевности, одржаном 04.03. у Смедереву,  сви наши ученици седмог и осмог разреда који су учествовали постигли су одличне резулатате:

Миа Јовановић - 2. место

Михајло Радоњић - 3. место

Петар Славковић - 3. место

Душан Радоњић - похвала. Честитамо нашим ученицима и наставницама српског језика и књижевности Светлани Стевановић и Зорки Радовић!

ПЛАСИРАНИ И НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

У низу такмичарских успеха наших ученика издвајамо и успех из енглеског језика. На Општинском такмичењу из енглеског језика, недавно одржаном у ОШ "Вук Караџић", наша ученица осмог разреда Лена Стевановић освојила је треће место и пласирала се на окружни ниво. Честитамо Лени и наставници енглеског језика Маријани Никодијевић и бодримо их у даљем раду!

ПРВИ СМО И ИЗ ИСТОРИЈЕ

Викенд за нама донео  је нашим ученицима велики успех на апсолутно свим одржаним општинским такмичењима.

У недељу је у ОШ "Радомир Лазић" у Азањи одржано Општинско такмичење из историје и наша ученица осмог разреда Николина Радовановић је освојила прво место, док су Петар Николић и Никола Антуновић, ученици шестог разреда,  освојили треће место и сви су се пласирали на окружни ниво такмичења. Честитке нашим вредним ђацима и наставницама историје Бисерки Митић и Сањи Јовановић!

СЈАЈНЕ СПОРТСКЕ ВЕСТИ

Ову недељу 26.02.завршавамо вестима о још једном успеху ученика наше школе, у једном спортском такмичењу.

Наши ђаци постигли су данас одличне резултате на квалификацијама за Школско државно првенство у каратеу:

Светислав Јевремовић 1. место у катама и борбама,

Ива Пешић 1. место у катама,

Марко Савић 2. место у борбама и

Наталија Булајић 3. место у борбама. Честитамоо!

НАШИ СЕДМАЦИ ИДУ НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ

25.02.2023.  је у СШ "Жикица Дамњановић" одржано Општинско такмичење из хемије. Наши седмаци показали су изузетно знање и сви се пласирали на окружни ниво такмичења. Честитамо: Мии Јовановић, за освојено прво место,

Тодору Димитријевићу, за друго место, Михаилу Ракићу и Марку Милићу за освојен трећи ранг, као и наставници хемије

Душици Дубоњац! Само напред!

ФЕНОМЕНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ НАШИХ ЂАКА НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

На Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе 25.02.2023. ученици ОШ "Херој Иван Мукер" остварили су изванредне резултате.

Чак 15 ученика се пласирало на окружни ниво такмичења!

Пети разред: Ива Спасојевић-3. место

Шести разред: Лена Радојичић- 2. место

                        Сара Марковић -2. место

                        Вељко Стојадиновић -2. место

                        Катарина Манић- 3. место

Седми разред: Миа Јовановић -3. место

                        Марко Милић- 3. место

                        Душан Радоњић -3. место

                        Огњен Милановић- 3. место

Осми разред: Дуња Будимир- 3. место

                       Елена Стевановић -3. место

                       Софија Јанковић- 3. место

                       Нина Стајић -3. место

                       Калина Илић -3. место

                       Николина Радовановић -3. место

Честитамо нашим ученицима и наставницама српског језика и књижевности Светлани Стевановић, Зорки Радовић и Данијели Илић Петковић!

ПРВИ НА МЕЂУОКРУЖНОМ ШКОЛСКОМ ТАКМИЧЕЊУ

Наши дечаци: Тадија Јанковић, Стефан Лазић и Василије Васиљевић данас су освојили прво место на Међуокружном школском првенству у Бору 3x3 и пласирали се на државно првенство! Браво и честитамо ученицима и наставнику физичког васпитања Ђорђу Стојановићу!

ДУШАН ТАСИЋ, ЈОШ ЈЕДАН НАШ УСПЕШАН СПОРТИСТА

Знатан број ученика наше школе изузетне резултате остварује у атлетици, "краљици спортова". Међу њима је и Душан Тасић, ученик осмог разреда, који је у последњем периоду освојио значајне награде на државним такмичењима са својим Атлетским клубом "Елит" и заслужује да га овом приликом  похвалимо и подржимо.

4. фебруара на Дворанском првенству Србије за старије пионире, одржаном у Београду, освојио је друго место и сребрну медаљу у бацању кугле, а најбољи хитац и његов лични рекорд је износио 13,62 метара.

11. фебруара у Атлетској дворани у Београду одржан је митинг и Првенство Централне Србије за млађе категорије.

Душан Тасић је у бацању кугле, даљином 12,96 метара овог пута освојио златну медаљу, као старији пионир.

Честитамо Душану и желимо да овим темпом настави да у својој категорији ниже успехе!

СРЕБРО И БРОНЗА ЗА ДУЊУ И ЛАРУ

У организацији Aтлетског савеза Београда одржано је Првенство Београда за млађе јуниоре и јуниорке.

Атлетски клуб "Јасеница" представљале су две такмичарке из наше школе и освојене су сребрна и бронзана медаља у бацању кугле за млађе јуниорке.

Дуња Будимир освојила је друго место хицем од 11.97 метара, док је Лара Петковић освојила треће место хицем 11.74 метара и надмашила за скоро пола метра свој најбољи резултат. ЧЕСТИТАМО!

НАШИ СЕДМАЦИ НАЈБОЉИ НА ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ФИЗИКЕ

На Општинском такмичењу из физике одржаном у суботу 11.02. у ОШ "Никола Тесла " у Голобоку, наши ученици седмог разреда остварили су сјајне резултате и пласирали се на окружни ниво такмичења.

Тодор Димитријевић, освојио је прво место, а Миа Јовановић друго место на овом такмичењу.

Честитке ученицима и наставници физике Ани Живковић!КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА И НОВИ УСПЕСИ

Данас је у ОШ "Ђорђе Јовановић" у Селевцу одржана Књижевна олимпијада за ученике седмог и осмог разреда и сви наши ученици који су учествовали на такмичењу успели су да освоје награде.

Миа Јовановић, ученица седмог разреда, освојила је прво место.

Душан Радоњић, ученик седмог разреда, освојио је треће место.

Михајло Радоњић и Петар Славковић, ученици осмог разреда, освојили су треће место.

Честитамо нашим ученицима и наставницама српског језика Светлани Стевановић и Зорки Радовић и желимо да наставе са одличним резултатима.

НАШИ НАЈБОЉИ МАТЕМАТИЧАРИ И ОВЕ ГОДИНЕ ЗАБЛИСТАЛИ

И ове године на једном од првих одржаних такмичења наши ученици у пуном сјају представљају своју школу. У питању је Општинско такмичење из математике, одржано прошле суботе у ОШ "Херој Радмила Шишковић", а ученици ОШ "Херој Иван Мукер" остварили су завидне резултате. Најбољи који су освојили прве награде су:

3.разред:

Јана Јевђенијевић 3. награда

4. разред:

Михајло Јанковић 3. награда

Вања Стојадиновић 3. награда

Вук Васић 3. награда

5. разред:

Сава Стојковић 2. награда

Лазар Маричић 2. награда

6. разред:

Лена Радојичић 2. награда

Алекса Матејић 3. награда

7. разред :

Тодор Димитријевић 1. награда

Миа Јовановић 3. награда

8. разред:

Сара Кнежевић 1. награда и освојених сто поена на тесту

Дуња Будимир 2. награда

Алекса Михајловић 3. награда

Софија Јанковић 3. награда

Ученицима, учитељицама и предметним наставницима честитамо и желимо успех у наредном нивоу такмичења!
НАШ АНДРЕЈА РАДИСАВЉЕВИЋ НА ДОДЕЛИ ПРИЗНАЊА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕГ МЛАЂЕГ ПИОНИРА АТЛЕТИЧАРА 


НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ СВИХ ВРЕМЕНА МЕЂУ МЛАЂИМ ПИОНИРИМА

У суботу 24.12.2022. у Атлетској дворани у Београду наш ученик седмог разреда, Андреја Радисављевић, остварио је изузетне резултате у две атлетске дисциплине.

У категорији скок у даљ са резултатом 5.56 метара остварио је најбољи резултат свих времена у Србији у конкуренцији млађих пионира.

У категорији 60м препоне у конкуренцији млађи пионири освојио је друго место! Честитамо на огромном успеху и поносимо се нашим шампионом!

ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА ЗА ДАНИЈЕЛА

Данијел Марковић, ученик осмог разреда наше школе, учествовао је на Међународном ликовном конкурсу у Бугарској посвећеном Божићу са својим божићном сценом за луткарско позориште. Његов рад је био јако запажен и овом приликом освојио је значајну диплому.

Данијел је јако талентован и инспирисан животом и делом Светог Саве, и ове године је, као и претходне, школи поклонио још један свој рад. Честитамо Данијелу и желимо му још много лепих рaдова, награда и успеха!

Milica Miolski učenica 6.razreda OŠ "Heroj Ivan Muker" i 5.razreda muzičke škole "Bozidar Trudić" u disciplini klavir, na međunarodnom takmičeju muzičkih škola, osvojila je prvu nagradu, 98 poena na održanom takmičenju od 03-06.decembra2022.god. Bravo za škole i Milicu.

На IV Међународном такмичењу ученика основних музичких школа “Меморијал Коста Манојловић”, одржаном 3-6. децембра, Никола Милекић, ученик шестог разреда наше школе, освојио је прву награду и 93 поена у дисциплини клавир. Браво и честитамо на овом великом успеху! 


БРАВО ЗА НАШЕ МОМКЕ!

Екипа 3Х3 наше школе 03.12.2022. је на Окружном такмичењу освојила прво место убедљивом победом Велике Плане и тиме се пласирала на међуокружно такмичење! Честитке нашим дечацима и наставнику физичког васпитања Ђорђу Стојановићу!

НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ РАДОВЕ НАШИХ ЂАКА

У петак 25. новембра, у Музеју "21.октобар" у организацији Спомен-парка "Крагујевачки октобар" у Крагујевцу, свечано су уручене награде нашим талентованим ученицима осмог разреда који су учествовали на ликовном и литерарном конкурсу "Доста су свету једне Шумарице".

Лука Митровић је освојио похвалу за оригиналан птриступ теми песмом "Они сузу не траже. Они реч траже"

Другу награду са својим ликовним радим освојио је Данијел МарковићНАГРАДА ЗА НАЈУСПЕШНИЈУ ЕПИЗОДНУ УЛОГУ ВУКУ АНИСИЈЕВИЋУ за улогу Вука у представи „ПЕПЕЉУГА У ЗЕМЉИ ЧУДА“

Вук Анисијевић, ученик седмог разреда наше школе, добио је награду за најбољу епизодну улогу на 12. Међународном фестивалу дечјих и омладинских позоришних представа, одржаном у Јагодини. Стручни жири су чинили наши познати глумци: Љиљана Драгутиновић, Драган Петровић Пеле и Сања Прибаковић. Честитамо Вуку и желимо му још пуно глумачких успеха!

На такмичењу у ритмичкој гимнастици , одржаном у недељу 27.11. 2022. у Свилајнцу у организацији Гимнастичког савеза Србије, у категорији пионири, Тијана Савић, ученица одељења 3-2, у групним вежбама са својом екипом освојила је прво место и златну медаљу. Браво, Тијана! Честитамо! 

МЕЂУНАРОДНИ ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС УДРЖЕЊА ,,СВЕТ РЕЧИ"

На међународном литерарном конкурсу Удружења грађана ,,Свет речи" из Велике Плане у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије, на тему ,,Кад душа заболи", троје ученика наше школе остварило је изузетне резултате. Од укупно 59 послатих радова за основне школе, изабрани су најбољи радови који ће бити објављени у Зборнику почетком 2023. године са каталогизацијом у Народној библиотеци Србије. Такође, тада ће бити организована и свечана додела диплома и захвалница за награђене ученике и менторе.

Анастасија Спасојевић, ученица 8. разреда, остварила је 3. ранг што је уједно и најбољи пласман свих ученика у нашој општини. Ментор: наставница српског језика и књижевности Данијела Петковић.

Марко Стојковић, ученик 7. разреда, такође 3. ранг. Ментор: наставница српског језика и књижевности Марија Трифуновић.

И Милица Марковић, ученица 8. разреда, 5. ранг. Ментор: Данијела Петковић.

Честитамо ученицима наше школе и њиховим наставницама на успеху.
ЗЛАТО ЗА МАТЕЈУ

Матеја Поповић, ученик осмог разреда наше школе, остварио је велики успех у стрељаштву са својим Стрељачким клубом "Јасеница". У суботу, на такмичењу Друге зимске лиге Централне Србије, у категорији пионира, освојио је прво место и златну медаљу. Честитамо и само напред!

ИЗВЕШТАЈ ТИМА u 2021-22.doc

ПРВИ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ ИЗ АТЛЕТИКЕ

На државном првенству из атлетике одржаном јуче наши ђаци као и увек имају одличне резултате и представљају у пуном сјају своју школу.

Наш Андрија Радисављевић оправдао је сва очекивања и освојио је ПРВО МЕСТО И ЗЛАТНУ МЕДАЉУ у скоку у даљ.

Лара Петковић освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО  у бацању кугле.

Екипи девојчица је за бронзану медаљу фалио само један бод, тако да је освојила похвално четврто место.

Браво за наше спортисте! Честитамо и бодримо вас у даљим такмичењима!


НАШИ ИЗУЗЕТНИ ЂАЦИ ОСТВАРИЛИ УСПЕХ И НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На Државном такмичењу из математике, одржаном у Краљеву,  овог викенда ученици

6. разреда остварили су су сјајан резултат: Миа Јовановић - ТРЕЋА НАГРАДА и Тодор Димитријевић - ТРЕЋА НАГРАДА. Свака част

изузетним ђацима и наставницима, школа је поносна на вас!


СЈАЈАН УСПЕХ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

На Републичком такмичењу из Технике и технологије, одржаном овог викенда у Новом Саду наши ученици шестог разреда су оправдали очекивања и представили своју школу у најбољем светлу. Миа Јовановић освојила је треће место, а Марко Стојковић трећу награду. Похваљујемо још једног нашег учесника такмичења Алексу Јовановића на постигнутом резултату. Честитамо овој дивној деци и наставници Јелени Рајић!


ДВА ПЛАСМАНА НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

У суботу, 7. маја, одржано је Окружно такмичење из биологије на коме су наши ђаци показали одлично знање и остварили сјајне резултате:

Софија Јанковић, ученица седмог разреда, освојила је трећи ранг и пласман на Републичко такмичење

Андрија Папић, ученик осмог разреда, такође је освојио трећи ранг и пласман на Републичко такмичење

Сара Арсенијевић и Тодор Димитријевић, ученици шестог разреда, освојили су трећи ранг и за њихов узраст ово је највиши ниво такмичења.

Честитамо ученицима и наставницама Драгици Мијатовић и Елизабети Милошевић на успеху и желимо им срећу на Републичком такмичењу!


8.5. је у Новом Бечеју одржан "Дунав куп",  који се уједно бодује за квалификације за балканско првенство у каретеу.

Матеја Миловановић, ученик осмог разреда, освојио је бронзану медаљу у категорији кадет -70 кг у борбама и бронзу у борбама екипно.

Света Јевремовић, ученик четвртог разреда, у катама пионири 2011. апсолутни ниво освојио је злато, а у борбама пионири -50кг освојио је сребро.

Честитамо!


УСПЕШНИ И НА ТАКМИЧЕЊУ "ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ"

Јуче је у Сараорцима одржан Окружни ниво такмичења "Шта знаш о саобраћају". Наша школа има освојена два трећа места: Дуња Милић, ученица 5-1 и Лука Стевановић, ученик 5-2. Похваљујемо и Димитрија Влајића ученика 5-2, који је освојио четврто место. Честитамо свим  ученицима и ментору, наставнику Александру Савићу на овом успеху!

БРАВО ЗА НАШЕ ШАМПИОНЕ!

На данашњем међуокружном такмичењу из атлетике одржаном у Ћуприји наши ученици су постигли изузетне резултате  и три пласмана на државно првенство:

Екипно атлетска екипа освојила прво место и пласирала се на државно првенство

Лена Билановић освојила прво место појединачно и пласман на државно првенство

Андреја Радисављевић прво место и пласман на државно првенство.

Браво! Честитамо!

НОВИ УСПЕХ ИЗ СТРЕЉАШТВА

Смедеревска школска лига одржана је 2.5. и била је јако успешна за наше стрелце.

Матеја Поповић, ученик седмог разреда,  освојио је друго место у школској лиги појединачно и треће место у финалу појединачно.

Анастасија Спасојевић и Софија Вељковић освојиле су треће место екипно. Честитамо!


Окружно такмичење из атлетике одржано у Смедереву

На Окружном такмичењу које је 20.4. одржано у Смедереву ученици наше школе су остварили су јако запажене резултате:

Лена Билановић, 5.и 6. разред, скок у даљ, прво место

и пласирана на Међуокружно такмичење

Ива Семењук, 7. и 8. разред, 100м, друго место

Дуња Будимир, 7. и 8. разред, 300 м, прво место

Душан Тасић, 7. и 8. разред бацање кугле друго место

Лара Петковић, 7. и 8. разред бацање кугле прво место

Александра Марковић, 7. и 8. разред, 600м, друго место

Елена Секулић, 7. и 8. разред, скок у вис треће место

Нина Стајић, 7. и 8. разред, скок у даљ треће место

Андреја Радисављевић, 5. и 6. разред скок у даљ, прво место и пласман на Међуокружно

Девојчице 4x100 метара штафета прво место

Девојчице екипно освојиле прво место и пласман на Међуокружно такмичење

Честитамо ученицима и желимо успехе на даљем такмичењу.


ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

У суботу 9.4. одржано је Општинско такмичење из биологије на коме су наши ученици остварили завидне резултате и пласирали се на окружни ниво такмичења.

Нађа Пантић 5. разред освојено прво место

Михајло Ракић 6. разред освојено прво место

Сара Арсенијевић 6. разред прво место

Тодор Димитријевић 6. разред треће место

Софија Јанковић 7. разред прво место

Михајло Радоњић 7. разред треће место.

Похваљујемо и ученика осмог разреда Андрију Папића који је освојио трећи ранг, али не иде на даље такмичење, као и све остале ученике који су учествовали, као и наставнице Драгицу Мијатовић и Елизабету Милошевић. Срећно на Окружном, навијамо за вас!


СВИ НАШИ УЧЕНИЦИ ОСВОЈИЛИ НАГРАДЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

У недељу, 10.4. одржано је Окружно такмичење из енглеског језика на којем су сви наши осмаци остварили запажене резултате и освојили награде:

Ђорђе Ђорђевић, освојен први ранг

Борис Вучковић, други ранг

Георгије Тодоровић, други ранг,

Верица Ђорђевић, други ранг и

Марија Јовановић, трећи ранг.

Честитамо ученицима и наставницама Лидији Пешић, Ренати Крстић и Маријани Никодијевић! Знањем до успеха!


УСПЕХ И НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

И на Окружном такмичењу из српског језика, једном од многих одржаном протеклог викенда, наши ђаци постижу завидан успех: 

Миа Јовановић 6-3, трећи ранг,

Лена Радојичић 5-2, трећи ранг и

Огњен Милановић 6-3 трећи ранг.

Похваљујемо и све остале наше ученике који су учествовали на такмичењу ове године.

Честитамо ученицима који су стварили награде, за које се такмичење из српског језика ове године овде завршава, јер су млађи разреди, као и наставници Светлани Стевановић на изузетном успеху!

Овом приликом желимо да похвалимо изузетну Миу Јовановић, која  је у истом дану учествовала на два велика такмичења, Републичком из физике и Окружном из српског језика, и на оба постигла велики успех!


НАША МИА ДРУГА У ДРЖАВИ ИЗ ФИЗИКЕ

На Републичком такмичењу из физике које је јуче одржано у Краљеву, ученица шестог разреда Миа Јовановић освојила је другу награду и постигла изузетни успех. Честитамо Мии и наставници Ани Живковић на уложеном раду и оствареним резултатима и на правом представљању наше школе. Знањем до успеха!

ОСТВАРЕН ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Овај викенд је протекао у знаку многобројних такмичења, а са поносом истичемо да наши ученици могу да се похвале сјајним резултатима из свих предмета. 

Данас су на Окружном такмичењу из Технике и технологије наши ученици шестог разреда освојили прва три места и пласман на Републичко такмичење:

Миа Јовановић, 1. место

Марко Стојковић, 2. место

Алекса Јовановић, 3. место

Честитамо им, као и наставници Јелени Рајић и сву срећу желимо на наредном нивоу такмичења!

У НАШОЈ ШКОЛИ ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ "ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ"

Данас је ОШ " Херој Иван Мукер" била домаћин Општинског такмичења "Шта знаш о саобраћају" које је организовано у сарадњи са АМСС, Друштвом наставника техничког образовања и Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

На такмичењу је учествовало пет школа из наше општине, а наши ученици су остварили запажене резултате:

Димитрије Влајић 5. разред - прво место , млађа група , дечаци;

Лука Стевановић 5. разред - друго место, млађа група, дечаци;

Дуња Милић 5. разред, млађа група, девојчице.

Сви поменути ученици су се пласирали на Окружно такмичење на које иде укупно осморо ученика са територије наше општине.

Овом приликом желимо да се захвалимо  свима који су учествовали и помогли у данашњој организацији која је протекла у најбољем реду.

Посебну захвалност дугујемо колеги наставнику технике и технологије Милану Мудрићу који је недавно отишао у пензију,  али је несебично изашао у сусрет и својим искуством помогао садашњем наставнику ментору Александру Савићу око организације и реализације такмичења.

УСПЕХ НАШИХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ХЕМИЈЕ

На Окружном такмичењу из хемије, одржаном данас у Великој Плани, са поносом истичемо да  наши ученици поново показују изузетно знање и остварују запажене успехе.

Ученик осмог разреда, Лука Шавле, освојио је први ранг.

Ученица седмог разреда, Софија Јанковић, освојила је трећи ранг.

Похваљујемо и учешће и резултате Дуње Будимир, ученице седмог разреда.

Честитамо нашим успешним ученицима и наставници Душици Дубоњац на одличним резултатима!

БРАВО КАРАТИСТИ!

На Државном првенству Србије, одржаном 20.03. наши каратисти су постигли нове успехе и показали изузетну борбеност:

Ива Пешић, ученица петог разреда, освојила је злато у катама, а сребро у борбама -40 кг.

Даница Банковић, ученица седмог разреда, освојила је сребро у борбама екипно и сребро у борбама појединачно у категорији -54 кг.

Милица Павловић, ученица шестог разреда, освојила је злато у категорији кате екипно и сребро у борбама екипно.

Светислав Јевремовић, ученик четвртог разреда,  освојио је сребро у категорији борбе -50кг. Честитамо!

BRAVO, SVETO!

Na Školskom državnom prvenstvu Srbije Sveta Jevremovic je ostvario dobar uspeh i za svoju školu "Heroj Ivan Muker" osvojio je u grupi 2 dečaci 2011/12 bronzanu medalju u katama. 

НОВИ УСПЕСИ НА ТАКМИЧЕЊИМА

На Окружном такмичењу из књижевности, одржаном 12.03. у Смедереву, Михајло Радоњић, ученик седмог разреда,  показао је завидно знање и освојио друго место. Честитамо Михајлу и наставници Зорки Радовић.

На Општинској смотри рецитатора наши ученици су такође постигли велики успех:

Милутин Васић 5. разред - 1. место

Милена Марковић 8. разред- 2. место

Неда Јелић 1. разред - 4. место и освојена похвала.

Честитамо свим ученицима који су  учествовали и показали свој таленат, као и менторкама Данијели Илић Петковић, Зорки Радовић и Матилди Петрић.

На Општинском такмичењу из географије, одржаном у ОШ "Брана Јевтић" у Кусатку, Огњен Петровић,ученик седмог разреда, освојио је треће место. Честитамо и Огњену и наставнику Радосаву Ацићу на успеху.

Поносни смо на своје ђаке, који остварују најбоље резултате на свим такмичењима!

Ми смо "ХИМ" СУПЕР ТИМ!

МУШКА ЕКИПА НАШЕ ШКОЛЕ У РУКОМЕТУ ПРВА У ОПШТИНИ! Честитамо нашим момцима и наставнику Ђорђу Стојановићу! 

УЧЕНИЦИ "ХИМ"-А НАЈБОЉИ У ОКРУГУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На Окружном такмичењу из математике, одржаном у суботу, 12. марта, ученици наше школе остварили су изузетне резултате и још једном оправдали зашто су најбољи.

Честитамо свим ученицима који су се пласирали на Републичко такмичење, као и наставницима: Драгољубу Ђорђевићу, Биљани Славковић, Милану Дамјановићу и  Оливери Миљановић Дугић.

Миа, Тодор, Алекса, Дуња, Калина, Михајло - понос наше школе!

Ми смо "ХИМ"СУПЕР ТИМ!

НАШИ ШЕСТАЦИ АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИЦИ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

На Општинском такмичењу из Технике и технологије одржаном јуче у школи у Ратарима, ученици шестог разреда наше школе  остварили најбоље резултате у својој категорији:

Миа Јовановић, прво место и освојених максималних 60 поена

Марко Стојковић, друго место са 58 поена и

Алекса Јовановић, треће место са освојена 54 бода. Честитамо најбољим ученицима и наставници Јелени Рајић.

Ми смо "ХИМ" СУПЕР ТИМ!

НАШИ ХЕМИЧАРИ- НАЈБОЉИ У ОПШТИНИ

На општинском тачмичењу из Хемије одржаном 05.03.2022.године наши ученици су најбољи резултат и пласирали се на окружно такмичење

Лука Шавле 8/2 - Прво место

Софија Јанковић 7/2 - Друго место

Дуња Будимир 7/2 трећи ранг

На Општинском такмичењу из Енглеског језика наши ученици су постигли одличне резултате.  Петоро ученика су се пласирали на окружно такмичење


Георгије Тодоровић 8/4- 2. ранг

Марија Јовановић 8/2- 3.ранг

Ђорђе Ђорђевић 8/3 - 3. ранг

Верица Жорђевић 8/2 -3.ранг

Борис Вучковић 8/1 - 3.ранг

5. март 2022. ·

ПРВИ ИЗ ФИЗИКЕ

На Окружном такмичењу из физике које је данас одржано у Смедереву, наша ученица шестог разреда, Миа Јовановић, освојила је прво место са 80 поена и пласман на републичко такмичење! Тодор Димитријевић добио је похвалу за освојено 6. место. Честитамо нашим вредним ученицима и наставници Ани Живковић


УСПЕШАН ВИКЕНД ЗА НАШЕ КАРАТИСТЕ

На Школском првенству Уже Србије, одржаном у недељу у Чачку, Миа Јовановић ученица 6-3, освојила је друго место у III групи девојчица V-VI разреда борбе -40 кг.

Ива Пешић, ученица 5-1, наступала je у катама у категорији V и VI разред. Имала је 4 победе и један пораз са 2/1 и тиме освојила 3. место и пласирала се на Школско државно првенство.

Марко Савић, ученик 5-3, у борбама -40 кг освојио треће место (бронзану медаљу) и пласирао се на Школско државно првенство Србије.

Света Јевремовић, ученик 4 разреда, имао је наступ у катама III и IV разред. Имао је 6 наступа и остварио је 5 победа и пораз у финалу од балканског шампиона. Освојио је сребрну медаљу и пласман на Школско државно првенство.

Овом приликом наши каратисти су имали част да се фотографишу са нашом шампионком Јованом Прековић.

Честитамо најбољим спортистима и срећно у даљем такмичењу!
8. фебруар у 19:50  ·

На Општинском такмичењу из српског језика, које је одржано у суботу, наши ученици су као и увек показали изузетне резултате. Ово су најбољи који иду даље на Окружно такмичење. Све честитке ученицима и наставницама Светлани Стевановић и Зорки Радовић.

Наши најбоље рангирани математичари од 3. до 8. разреда. Сву срећу на предстојећем Окружном такмичењу желимо њима и свим учитељима и предметним наставницима.


Наши шампиони и апсолутни победници на јучерашњем Општинском такмичењу из математике одржаном 20.02.2022:

Лена Радојичић, Миа Јовановић, Тодор Димитријевић, Калина Илић, Михајло Радоњић, Тадија Јанковић, Дуња Будимир, Ђорђе Ђорђевић и Душан Стевановић!

Овакви ђаци излазе из наше школе! Ми смо супер тим!

На Општинском такмичењу Књижевна олимпијада, одржаном 19.02.2022. ученик 7-3, Михајло Радоњић, пласирао се на окружно такмичење. Честитамо Михајлу и наставници Зорки Радовић и желимо им даљи успех!  


На  Општинском такмичењу из физике одржаном 05.02.2022.године у ОШ "Никола Тесла" у Голобоку, ученици шестог разреда наше школе остварили су успехе. Миа Јовановић освојила је прво место са 83 поена, Душан Радоњић и Тодор Димитријевић деле друго место са по 68 поена. Честитамо! 

            На 9. Светосавском литерарном конкурсу, који су традиционално расписале Народна библиотека Смедерево и Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ, Мирјана Марковић, ученица 8. разреда наше школе, освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО у категорији ученика од 5. до 8. разреда.

Честитамо Мирјани која је у великој конкуренцији остварила овакав успех и желимо јој да и даље негује писану реч и традицију светосавља. 

Честитaмо и њеном ментору, наставници српског језика и књижевности Данијели Илић Петковић


На атлетском  првенству Србије наш ученик Андреја Радисављевић је освојио бронзану медаљу скоку у даљ.


12. јануар у 2022.

Три медаље за наше ђаке, атлетичаре "Јасенице" на Отвореном првенству Београда

На Отвореном првенству пионира такмичари АК " Јасеница" освојили су три медаље, по једну златну, сребрну и бронзану.

Златну медаљу освојио је ученик 6-2 Андреја Радисављевић и скоку у даљ, сребрну поново Андреја Радисављевић у трци 60 метара са препонама, бронзану Нина Стајић 7-3 у бацању кугле. Честитамо!


Календар школских такмичења у школској 2021-2022 години

Kalendar-takmičenja-i-smotri-učenika-osnovne-škole-20-21-1.pdf

27. децембар у 18:24  ·

НОВИ УСПЕСИ У СТРЕЉАШТВУ

Јуче су на Меморијалном турниру у стрељаштву у Смедереву наши ученици имали нове успехе.

Матеја Поповић, ученик седмог разреда у Баничини освојио је две медаље: злато у категорији пионири екипно и сребро у категорији пионири појединачно.

Анастасија Спасојевић, ученица седмог разреда у Баничини, освојила је сребро у категорији пионирке екипно.

Честитамо на успеху!


Наша ученица Софија Вељковић на државном шампионату у Ваљеву  20.12.2021.


16. децембар·

Наша ликовна секција од првог до четвртог разреда! Честитамо ученицима и учитељицама Снежани Станковић, Звездани Стошић и Слађани Новаковић.НОВЕ МЕДАЉЕ ЗА НАШЕ ЂАКЕ 

На Међународном карате турниру Нипон топ-тен у Београду, одржаном 11.12.2021. ученик четвртог разреда Света Јевремовић имао је четири наступа и освојио три златне медаље: два злата у катама пионири 2010-11 апсолутни ниво, кате класа ЦБ и пионири борбе екипно злато.

Марко Савић ученик петог разреда освојио је златну медаљу у борбама, а Владимир Савић сребрну медаљу у борбама и златну екипно.

Миа Јовановић ученица шестог разреда, освојила је екипно сребро и појединачно бронзу.

Наталија  Булајић, шести разред екипно сребро,

Викторија Ракић екипно сребро, појединачно бронза.


У понедељак 29.новембра 2021. године, у Смедереву одржано је Школско окружно такмичење у стрељаштву.

Наша женска екипа пионирки коју си чиниле Софија Вељковић, Анастасија Спасојевић и Анђелија Савић заузела је друго место представљајући своју школу. Такмичење је било одржано серијском ваздушном пушком на 10 метара од по 20 дијабола. На државно првенство пласирала се Софија Вељковић која је имала запажен резултат појединачно. Навијамо за Софију да нашу школу представи у пуном сјају 

Кенгур без граница

Ученици Основне школе „Херој Иван Мукер“ учествовали су на Међународном математичком такмичењу „Кенгур без граница“. Као и обично, резултати нису изостали. Овом приликом су запажене резултате остварили ученици: Александра Илић, Ива Спасојевић, Ена Петковић, Сара Рамић и Алекса Матејић. Честитамо ученицима и њиховим учитељима и наставницима на успеху и преданом раду.


                                 Наше одбојкашице су друге у округу

                На окружном такмичењу у Смедереву наше одбојкашице су освојиле друго место.

Picture

Наш ученик Данијел Марковић освојио је другу награду на такмичењу,,комедија по твојој мери"

Picture

17.9.2021. 

НАГРАДНИ КОНКУРС „МОЈЕ ПАРЧЕ ПРИРОДЕ“

Марко Стојковић, ученик шестог разреда наше школе, освојио је друго место за најбољи литерарни рад у категорији деца – старији узраст, на наградном конкурсу „Моје парче природе“ организованом од стране Дигиталног омладинског центра Градске библиотеке у Новом Саду. 

ЖУЋА

Док ме гледају његове

зелене очи‚

од среће срце хоће да ми искочи.

То је моје вољено биће,

он није човек нити ствар

већ један опасан мачак стар.

Жуте је боје,

то вам његово име каже,

и много воли саламу да смаже.

Има малу њушку

и дугачак реп,

и сви ми кажу како је леп.

Округла глава стално вреба,

хвата бубе и птичице

тек ради реда.

Док га мазим меканог,

он воли да преде

ал` се често наљути

па чак и огребе.

Такав мачак нигде не постоји,

јер се у нормалне мачоре не броји,

на овом свету нема такав враг,

и зато ми је много драг.


25. јун  ·

U okviru takmičenja za učenike osnovnih škola „Školski klimatski izazov“, OŠ „Heroj Ivan Muker“ je osvojila nagradu za projekat „Pokaži smer“ koji se bavi klimatskim promenama. Učenici ove obrazovne ustanove su napravili digitalnu narukvicu uz pomoć koje će biti povećana bezbednost biciklista u saobraćaju.(VIDEO)


21. јун  ·

Predstavljamo pobednike Školskog klimatskog izazova "Grad i klimatske promene": MIALMA "Pokaži smer", učenici petog razreda OŠ „Heroj Ivan Muker Čestitamo! #skolskiklimatskiizazov #kidhub #designathonworks #designthonking #MakerEd #EcoTech Designathon Works WWF Srbija #DaNamKlimaStima


               Успеси наших ученика на такмичењима  у школској           2020/2021 години

Picture

3. јун  ·2021

На конкурсу „Добро јутро, децо" који је расписао Радио Београд 1, учествовала је ученица ОШ „Херој Иван Мукер" Миа Јовановић и њена прича ушла је у најужи избор, у осам најбољих од 230 прича. Честитамо и надамо се да ће Миа наставити да негује свој таленат и представљати нашу школу у најбољем светлу.

               Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ награђује ученике и наставнике за изузетан допринос и остварене резултате.

Пригодне поклоне и дипломе добиле су ученице ОШ „Херој Иван Мукер":

Теодора Врачар за освојено 3. место на Окружном такмичењу из књижевности (Књижевна олимпијада);

Емилија Радисављевић за освојено 3. место на Окружном такмчењу из књижевности (Књижевна олимпијада) и

Дуња Милановић за освојено 3. место на Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе.

Пригодне поклоне добиле су и њихове наставнице Светлана Стевановић и Зорка Радовић.

Честитамо ученицама и наставницама!Поносни смо на ваше успехе!


29. мај  ·

ЧЕТВОРО „ХИМОВАЦА" У ФИНАЛУ ТАКМИЧЕЊА „БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА"

Данас је одржано такмичење „Брзином до звезда" у организацији Српског атлетског савеза. Финале овог такмичења биће одржано у Београду, а нашу школу представљаће:

Катарина Манић 4-2;

Немања Стојановић 4-1;

Владимир Савић 4-3 и

Димитрије Влајић 4-2.

Честитамо ученицима на оствареном пласману и желимо пуно успеха у финалу такмичења „Брзином до звезда".


28. мај 2021

МИЛИЦА МИОЛСКИ ЈЕ ПРВА НА МУЗИЧКОМ ФЕСТИВАЛУ


На музичком фестивалу „Музика је пут до срца" Милица Миолски, ученица ОШ „Херој Иван Мукер", освојила је 1. место у категорији млађег узраста, по оцени стручног жирија.

Честитамо Милици на освојеној награди са жељом да и надаље негује свој огромни таленат и представља нашу школу у најбољем светлу! Браво, Милице!


21. мај 2021

НАШИ НАЈБОЉИ МАТЕМАТИЧАРИ

На Општинском такмичењу из математике, ученици ОШ „Херој Иван Мукер“ остварили су одличан успех и постигли следеће резултате:

Ива Спасојевић 2. ранг - учитељица Драгана Голубовић

Огњен Стевановић 3. ранг - учитељица Драгана Голубовић

Алекса Матејић 2. ранг - учитељица Зорица Новковић

Тодор Димитријевић 1. ранг - наставница Биљана Славковић

Сара Рамић 3. ранг наставница -наставница Биљана Славковић

Лена Радојичић 3. ранг - учитељица Матилда Петрић

Петар Перовић 3. ранг - учитељица Матилда Петрић

Стефан Голуб 3. ранг- наставник Драгољуб Ђорђевић

Душан Стевановић 3. ранг - наставник Драгољуб Ђорђевић

Ђорђе Ђорђевић 3. ранг - наставница Биљана Славковић

Честитамо ученицима на оствареним резултатима, као и њиховим учитељима и предметним наставницима.


2. МЕСТО НА МЕЂУОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У ОДБОЈЦИ

На Међуокружном такмичењу у одбојци, одржаном данас у Бору, одбојкашице ОШ „Херој Иван Мукер" освојиле су 2. место.

Све честитке нашим ученицама и наставници Сањи Стојановић.


19. мај  ·

НАШЕ НАЈБОЉЕ АТЛЕТИЧАРКЕ

На Републичком такмичењу у атлетици ученице ОШ „Херој Иван Мукер" потврдиле су велики успех.

Лара Петковић освојила је 2. место у бацању кугле;

Дуња Будимир 3. место на 300 м;

Честитамо нашим ученицама са жељом да и надаље негују свој огроман таленат.

Поносни смо на вас!


9. јун  ·

ЛЕНА ЈЕ ТРЕЋА У СРБИЈИ

„Брзином до звезда" је пројекат који заједнички реализују Теленор и Српски атлетски савез у циљу интегрисања деце у здрав систем, који доприноси њиховом срећнијем одрастању и развоју.

На овом такмичењу, у финалу, које је одржано у Београду, међу учесницима из целе Србије, ОШ „Херој Иван Мукер" представљали су Лена Билановић и Михајло Банковић.

Лена Билановић је освојила 3. место у својој категорији!

Честитамо ученицима и наставнику Ђорђу Стојановићу. Поносни смо на вас!


МИА ЈОВАНОВИЋ ОСВОЈИЛА ДРУГУ НАГРАДУ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

На Републичком такмичењу из технике и технологије, Миа Јовановић, ученица 5-3 ОШ „Херој Иван Мукер" освојила је 2. награду.

Честитамо награђеној ученици и наставници Јелени Рајић.


17. мај 2021

ДУЊА ЈЕ ТРЕЋА У ОКРУГУ

Дуња Милановић, ученица ОШ „Херој Иван Мукер" освојила је треће место на Окружном такмичењу из српског језика.

Све честитке Дуњи и наставници Зорки Радовић. Поносни смо на вас!


18. јун 2020.  ·

На Окружном такмичењу из енглеског језика наше ученице освојиле су три награде:

Николија Гмитровић 2. место

Елена Димитријевић 2. место

Катарина Кљајић 3. место

Честитамо ученицима и наставницама Ренати Крстић и Лидији Пешић!


29. октобар 2020.  ·

На међуокружном првенству у стрељаштву ученице наше школе освојиле се 1. место (екипно). Честитамо ученицама на изванредном успеху!


СВЕЧАНА ДОДЕЛА ВУКОВИХ ДИПЛОМА И ПРОГЛАШЕЊЕ УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ

На Видовдан, 28.6.2020. испред главног улаза Основне школе ,,Херој Иван Мукер" одржана је свечана додела Вукових диплома и проглашење ђака генерације, као и додела похвалница за изузетне резултате остварене на такмичењима. Ученицима су подељене вредне књиге за одличан успех, а носиоцима Вукове дипломе комплети књига српског реализма.Ђак генерације је награђен лаптопом.

На почетку свечаности ученике је поздравила директорка школе, Драгана Ристић, а затим су одељењске старешине уручиле ученицима награде.

Честитамо награђеним ученицима једне изузетне генерације и желимо им пуно успеха у даљем школовању!


24. мај 2020.  ·

ТРИ НАГРАДЕ НА ФЕСТИВАЛУ „МУЗИКА ЈЕ ПУТ ДО СРЦА”

На онлајн музичком фестивалу „Музика је пут до срца” ученице ОШ „Херој Иван Мукер” оствариле су изузетне резултате.

У млађој групи учесника од 1. до 5. разреда, 3. место освојила је Милица Миолски.

У старијој групи учесника, 2. место освојиле су Софија Давидовић и Милена Марковић.

Честитамо награђеним ученицама и похваљујемо све учеснике.


20. мај 2020.  ·

УЧЕНИЦИ ОШ „ХЕРОЈ ИВАН МУКЕР" НАГРАЂЕНИ НА ТАКМИЧЕЊУ „МИСЛИША”

„Мислиша” је национално математичко такмичење, за ученике основних и средњих школа, где су наши ученици показали изванредне резултате. На такмичењу је учествовало скоро 55 000 ученика од 1. до 4. разреда, а награђени су управо ученици ОШ „Херој Иван Мукер”.

Најбољи резултат има Тодор Димитријевић 4/1 – 3. награда, учитељица Гордана Ракић.

Миа Јовановић 4/3 – 3. награда, учитељица Снежана Станковић.

Сара Рамић 4/1 – похвала – учитељица Гордана Ракић.

Вељко Стојадиновић 3/1 – похвала – учитељица Слађана Новаковић

Честитамо свим ученицима и њиховим учитељицама на овом великом успеху.


10. мај 2020.  ·

НОВИ УСПЕСИ НАШИХ УЧЕНИКА

На литерарном конкурсу „Хероји нашег доба“, у организацији Народне библиотеке Смедерево, Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ и Медицинско-фармацеутске школе „Света Петка“, ученици ОШ „Херој Иван Мукер“ остварили су одличне резултате:

I КАТЕГОРИЈА

(ОСНОВНЕ ШКОЛЕ, УЧЕНИЦИ ОД ПРВОГ ДО ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА)

Трећа награда

МИА ЈОВАНОВИЋ, ученица IV разреда, ОШ „Херој Иван Мукер“,

Смедеревска Паланка

Ментор: Снежана Станковић

II КАТЕГОРИЈА

(ОСНОВНЕ ШКОЛЕ, УЧЕНИЦИ ОД ПЕТОГ ДО ОСМОГ РАЗРЕДА)

Трећа награда

ДАНИЈЕЛ МАРКОВИЋ, ученик V разреда, ОШ „Херој Иван Мукер“,

Смедеревска Паланка

Ментор: Зорка Радовић

Честитамо ученицима и њиховим менторима!


ПОСТИГНУЋА НАШИХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА У ШКОЛСКОЈ 2019.docx

14. март 2020.  ·

На Општинској смотри рецитатора наши ученици остварили су одличне резултате и пласирали се на окружни ниво.

Милутин Васић 3/2 2. место (ментор Матилда Петрић)

Јана Пантовић 3/2 4. место (ментор Матилда Петрић)

Милена Марковић 6. Баничина 4. место (ментор Марија Ристивојевић).

Учествовале су и Емилија Радисављевић 7/2 (ментор Зорка Радовић) и Софија Бранковић 7. Баничина (ментор Данијела Илић Петковић)

Честитамо ученицима и менторима и желимо пуно успеха у даљем такмичењу!


07. март 2020.  ·

УЧЕНИЦИ ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА ОСТВАРИЛИ ОДЛИЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На Окружном такмичењу из математике ученици ОШ „Херој Иван Мукер“ остварили су одличне резултате.

Тодор Димитријевић 2. ранг учитељица Гордана Ракић

Миа Јовановић 3. ранг учитељица Снежана Станковић

Сара Рамић 3. ранг учитељица Гордана Ракић

Све честитке ученицима и њиховим учитељицама на постигнутим резултатима!


07. март 2020.  ·

ПРВО МЕСТО НА КЊИЖЕВНОЈ ОЛИМПИЈАДИ

На Општинском такмичењу из књижевности (Књижевна олимпијада), које се одржало данас у Селевцу, ученице наше школе оствариле су велики успех!

Ученица Милица Врачарић освојила је максимум бодова и заузела 1. место,

Василија Златић 2. место и Мина Ранђеловић 3. место. Све три ученице су се пласирале на Окружно такмичење.

Честитамо ученицама наше школе и Светлани Стевановић, наставници српског језика и књижевности.


06. март 2020.  ·

УЧЕНИЦЕ ОШ ,,ХЕРОЈ ИВАН МУКЕР" НАЈБОЉЕ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Ученице осмог разреда постигле су запажене резултате на Општинском такмичењу из енглеског језика и пласирале се на Окружно такмичење. Ученица Николија Гмитровић има најбољи резултат на такмичењу и 2. пласман, Елена Димитијевић 3. пласман и Катарина Кљајић 3. пласман.

Честитамо ученицама наше школе и њиховим наставницама Лидији Пешић и Ренати Крстић!


03. март 2020.  ·

На Општинском такмичењу из хемије 1. место и једина ученица која има пласман на Окружно такмичење је Андриана Радовановић, ученица 8. разреда наше школе. Марко Савановић, ученик 7. разреда, освојио је 3. место.

Честитамо ученицима и наставници Душици Дубоњац!


Библиотека ,,Милутин Срећковић" у Смедеревској Паланци доделила је данас чланске карте, захвалнице и награде ученицима основних школа који су узели учешћа на ликовно-литерарном конкурсу ,,Моја омиљена књига у речи и слици".

У категорији литерарних радова од I–IV разреда, ученица Миа Јовановић освојила је 1. место.

У категорији ликовних радова I–IV разреда, ученица Мила Недељковић освојила је 3. место.

У категорији ликовних радова V–VIII разреда, ученик Немања Ђорић освојио је 3. место.

Ученице подручне школе у Баничини: Ангелина Василијевић, Софија Бранковић и Анастасија Петровић добиле су захвалнице и чланске карте.

Похваљујемо све ученике ОШ ,,Херој Иван Мукер", њихове наставнике и учитеље који су се одазвали конкурсу.

Захваљујемо Библиотеци ,,Милутин Срећковић" која је направила овај леп конкурс и учинила да сви учесници данас буду поносни на себе и свој рад.


Наши шахисти


11. април 2019.  ·

Успеси наших шахиста на Окружном такмичењу у Смедереву


02. фебруар 2019.  ·

OŠ Heroj Ivan Muker iz Smederevske Palanke - ekipno 3. mesto na Omladinskom prvenstvu Smedereva u šahu za 2019. godinu.


31. јануар 2019.  ·

Aleksandar Marković učenik je osmog razreda područne OŠ "Heroj Ivan Muker" u Baničini. Šahom se bavi od 2010. godine. Osvojio je oko 35 nagrada, a neke od njih su 1. mesto na turniru Karađorđevi dani, 3. mesto na prvenstvu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Smederevu, 1. mesto na Letnjem turniru ŠK "Sveti Sava", 3.mesto na Uskršnjem turniru, 2.mesto na međunarodnom turniru održanom na Srebrnom jezeru, 2 .mesto na Opštinskom takmičenju U S.Palanci, 2. mesto na prvenstvu u Požarevcu,3.mesto na Vidovdanskom turniru. 3.mesto na Svetosavskom turniru, 2.mesto na prvenstu Šumadije, 2 mesto na Okružnom školskom takmičenju...


14. мај 2019.  ·

Са великим поносом обавештавамо о изузетном успеху Мине Тодоровић, ученице ОШ ,,Херој Иван Мукер“, и њене наставнице енглеског језика Маријане Никодијевић. Мина је 9. по пласману у веома јакој конкуренцији. Према њеним речима, она је задовољна постигнутим успехом и то је најважније. Подсећамо да се Мина Тодоровић пласирала у финале међународног HIPPO такмичења из енглеског језика на којем су учествовали ученици из 35 земаља света. Мина се такмичила у категорији HIPPO 3 и представљала је Србију на финалном такмичењу у Италији, у Венецији.

Искрене честитке за паметну и вредну ученицу и њену наставницу!


06. април 2019.  ·

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе у Смедереву и додела диплома са Општинског такмичења


На Окружном такмичењу у рукомету, које одржано у Смедереву, екипа ОШ „Херој Иван Мукер" освојила је 1. место. Честитамо ученицима и наставницима на овом великом успеху. 

                                                     

Успеси наших ученика на такмичењима  2019/20

Успеси наших ученика на такмичењима 2014/15.

Успеси наших ученика на такмичењима 2017/18.

Na terenima TK TAŽ u Nišu održano je regionalno (Istočna Srbija) prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake. 

 

Kod devojčica trijumfovala je Maša Mitić koja je u finalu savladala Emiliju Zdravković 6:4, 6:2. 

 

Polufinale: 

 

1.    Zdravković - Vasiljević 6:2, 6:1 

 

2.    Milosavljević - Mitić 2:6, 6:3, 6:1 

 

Kod dečaka trijumfovao je Mihajlo Savić koji je u finalu bio bolji od Jovana Bjelice 6:1, 6:1. 

 

Polufinale:

 

1.    Savić - Ivanović 6:0, 6:0 

 

2.    Jovanović - Bjelica 4:6, 6:3, 6:4

2.11.2014. година   и   30.11.2014.година

Ученик 51 Михаило Савић освојио је 2. место на Мастерсу Истоочне Србије и 5. место на Мастерсу на нивоу целе Србије.