Баничина

ДРУЖЕЊЕ СА ДРУГАРИМА ИЗ ВРТИЋА У БАНИЧИНИ

Пре почетка зимског распуста ученици млађих разреда школе у Баничини су са својим учитељицама посетили другаре у вртићу и поклонили им новогодишње честитке које су сами правили.СРЕЋАН 8. МАРТ И ОД НАШИХ УЧЕНИКА ИЗ БАНИЧИНЕ И ЊИХОВИХ УЧИТЕЉИЦА! 


Поводом обележавања Савиндана ученици у Баничини су вредно припремали своје радове, лик Светог Саве израђен колаж техником. Овом приликом је наставница биологије Милена Радивојевић припремила свој рад, изаткан лик Светог Саве, који је на сам празник поклонила Цркви у Баничини. 


РАСПОРЕД ДЕЖУРСТВА НАСТАВНИКА У ПОДРУЧНОЈ ШКОЛИ У БАНИЧИНИ.docx (1)
нова сатница у Баничини

  У петак ,16.12.2022. године су и наши ђаци прваци у Баничини добили поклоне од локалне самоуправе за успешну школску годину. 

МЕЂУНАРОДНИ ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС УДРЖЕЊА ,,СВЕТ РЕЧИ"

На међународном литерарном конкурсу Удружења грађана ,,Свет речи" из Велике Плане у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије, на тему ,,Кад душа заболи", троје ученика наше школе остварило је изузетне резултате. Од укупно 59 послатих радова за основне школе, изабрани су најбољи радови који ће бити објављени у Зборнику почетком 2023. године са каталогизацијом у Народној библиотеци Србије. Такође, тада ће бити организована и свечана додела диплома и захвалница за награђене ученике и менторе.

Анастасија Спасојевић, ученица 8. разреда, остварила је 3. ранг што је уједно и најбољи пласман свих ученика у нашој општини. Ментор: наставница српског језика и књижевности Данијела Петковић.

Марко Стојковић, ученик 7. разреда, такође 3. ранг. Ментор: наставница српског језика и књижевности Марија Трифуновић.

И Милица Марковић, ученица 8. разреда, 5. ранг. Ментор: Данијела Петковић.

Честитамо ученицима наше школе и њиховим наставницама на успеху.


21. новембар  ·

ЗЛАТО ЗА МАТЕЈУ

Матеја Поповић, ученик осмог разреда наше школе, остварио је велики успех у стрељаштву са својим Стрељачким клубом "Јасеница". У суботу, на такмичењу Друге зимске лиге Централне Србије, у категорији пионира, освојио је прво место и златну медаљу. Честитамо и само напред!

Нови тоалети у подручној школи у Баничини урађени  у  марту 2022.године

  01.09 2022. 

Свечани пријем првака у подручној школи у Баничини

ПОСАДИ ДРВО

Трећу годину за редом Министарство просвете, науке и технолошког развоја организује акцију садње дрвећа и на тај начин подстиче образовање ученика о значају очувања природе и околине. Свест о очувању животне средине мора се неговати од најранијих дана, а овој акцији су се одазвали ученици млађих разреда наше школе у Баничини и са учитељицама Драганом Голубовић и Тамаром Живић у школском дворишту посадили садницу белог бора.


21. март 

ДАНАС ЈЕ СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ!

Инспирисане народном прошлошћу и традицијом, као и мотивима у народним лирским љубавним песмама са којима су се упознале на часовима српског језика и књижевности, ученице осмог разреда Анастасија Новаковић и Мирјана Марковић издвојиле су време и уложиле додатни труд да направе пано на тему ,,Смиље и босиље".

Истраживале су биљке које се јављају у песмама које су читале и веровања везана за њих у нашој традицији или у грчкој митологији.

Све похвале нашим вредним и мотивисаним ученицама подручне школе!

Радови ученика млађих разреда из Баничине поводом Осмог марта. 

29. јануар

СВЕЧАНА ДОДЕЛА НАГРАДА

У петак, 28. јануара 2022. године у Народној библиотеци Смедерево, у оквиру програма 33. Светосавских свечаности организована је свечана додела награда за учеснике на 9. Светосавском литерарном конкурсу.

Захваљујемо организаторима свечаности на изузетном дочеку

ученика и наставника, као и председници Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ Миљани Кравић на сарадњи и настојању да мотивише ученике да негују писану реч и традицију светосавља.

Као и сваке године Свети Сава је на свечан и пригодан начин обележен и у Баничини. Црквеној служби и ломљењу колача присуствовали су ученици, учитељице, наставници и директорка школе Драгана Ристић. Ове године домаћин је био мештанин Баничине, Бојан Петковић. 


5. ЧИТАЛАЧКИ МАРАТОН

Издавачка кућа ,,Klett" и Министарство просвете већ пет година реализују пројекат ЧИТАЛАЧКИ МАРАТОН у циљу подстицања ученика на читање и промоције домаће књижевности за младе од 11 до 14 година.

У издвојеним одељењима школе у Баничини одржане су две уводне радионице Читалачког клуба за ученике од 5. до 8. разреда. Наставница српског језика и књижевности Данијела Илић Петковић упознала је ученике са радом Читалачког клуба, поделила ученицима чланске карте и победнички роман ,,Четири карте за Хавану" Биљане Марковић Јевтић.

Читајмо заједно!Празници нам стижу

                    наше учионице 

Свечани пријем првака 2021

Успешно смо завршили школску годину 

Саднице боровнице-поклон компаније Супериор


Свети Сава-школска Слава

Новогодишње честитке

Предшколци, наши драги гости

  Васкршња продајна изложба


Поклони за наше маме

Прослава Светог саве 2020

У подручној школи ОШ ,,Херој Иван Мукер“ у Баничини приређен је свечани пријем ђака првака. Приредбу добродошлице су припремиле учитељице Александра Поповић Тошић и Драгана Голубовић у сарадњи са ученицима старијих разреда. Свечаности је присуствовала Дргана Ристић, директорка школе и овом приликом се обратила полазницима и пожелела им успешан почетак школовања. Честитамо свим првацима и желимо им много упеха, нових пријатеља и прегршт лепих успомена! 

03. септембар 2018.  ·

Пријем првака02. април 2018.  ·

Uskršnja radionica, promocija knjige " Zvezdobrojci" Aleksandre Ninković Tašić, emisija "Znanje imanje" i područna škola u Baničini.


29. децембар 2017.  ·

Данас смо посетили вртић у Баничини и однели новогодишње пакетиће. Хвала колегама и ученицима ОШ "Херој Иван Мукер" који су се одазвали акцији и сакупили играчке за наше најмлађеоктобар 2017.  

A ovako naši drugari u Baničini obeležavaju Dečju nedelju..

Свечани пријем првака 2017.