Баничина

ПОСАДИ ДРВО

Трећу годину за редом Министарство просвете, науке и технолошког развоја организује акцију садње дрвећа и на тај начин подстиче образовање ученика о значају очувања природе и околине. Свест о очувању животне средине мора се неговати од најранијих дана, а овој акцији су се одазвали ученици млађих разреда наше школе у Баничини и са учитељицама Драганом Голубовић и Тамаром Живић у школском дворишту посадили садницу белог бора.
21. март

ДАНАС ЈЕ СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ!

Инспирисане народном прошлошћу и традицијом, као и мотивима у народним лирским љубавним песмама са којима су се упознале на часовима српског језика и књижевности, ученице осмог разреда Анастасија Новаковић и Мирјана Марковић издвојиле су време и уложиле додатни труд да направе пано на тему ,,Смиље и босиље".

Истраживале су биљке које се јављају у песмама које су читале и веровања везана за њих у нашој традицији или у грчкој митологији.

Све похвале нашим вредним и мотивисаним ученицама подручне школе!

Радови ученика млађих разреда из Баничине поводом Осмог марта.

29. јануар

СВЕЧАНА ДОДЕЛА НАГРАДА

У петак, 28. јануара 2022. године у Народној библиотеци Смедерево, у оквиру програма 33. Светосавских свечаности организована је свечана додела награда за учеснике на 9. Светосавском литерарном конкурсу.

Захваљујемо организаторима свечаности на изузетном дочеку

ученика и наставника, као и председници Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ Миљани Кравић на сарадњи и настојању да мотивише ученике да негују писану реч и традицију светосавља.

Као и сваке године Свети Сава је на свечан и пригодан начин обележен и у Баничини. Црквеној служби и ломљењу колача присуствовали су ученици, учитељице, наставници и директорка школе Драгана Ристић. Ове године домаћин је био мештанин Баничине, Бојан Петковић.


5. ЧИТАЛАЧКИ МАРАТОН

Издавачка кућа ,,Klett" и Министарство просвете већ пет година реализују пројекат ЧИТАЛАЧКИ МАРАТОН у циљу подстицања ученика на читање и промоције домаће књижевности за младе од 11 до 14 година.

У издвојеним одељењима школе у Баничини одржане су две уводне радионице Читалачког клуба за ученике од 5. до 8. разреда. Наставница српског језика и књижевности Данијела Илић Петковић упознала је ученике са радом Читалачког клуба, поделила ученицима чланске карте и победнички роман ,,Четири карте за Хавану" Биљане Марковић Јевтић.

Читајмо заједно!Празници нам стижу

наше учионице

Свечани пријем првака 2021

Успешно смо завршили школску годину

Саднице боровнице-поклон компаније Супериор


Свети Сава-школска Слава

Новогодишње честитке

Предшколци, наши драги гости

Васкршња продајна изложбаПоклони за наше маме

Прослава Светог саве 2020

У подручној школи ОШ ,,Херој Иван Мукер“ у Баничини приређен је свечани пријем ђака првака. Приредбу добродошлице су припремиле учитељице Александра Поповић Тошић и Драгана Голубовић у сарадњи са ученицима старијих разреда. Свечаности је присуствовала Дргана Ристић, директорка школе и овом приликом се обратила полазницима и пожелела им успешан почетак школовања. Честитамо свим првацима и желимо им много упеха, нових пријатеља и прегршт лепих успомена!

03. септембар 2018. ·

Пријем првака02. април 2018. ·

Uskršnja radionica, promocija knjige " Zvezdobrojci" Aleksandre Ninković Tašić, emisija "Znanje imanje" i područna škola u Baničini.


29. децембар 2017. ·

Данас смо посетили вртић у Баничини и однели новогодишње пакетиће. Хвала колегама и ученицима ОШ "Херој Иван Мукер" који су се одазвали акцији и сакупили играчке за наше најмлађеоктобар 2017.

A ovako naši drugari u Baničini obeležavaju Dečju nedelju..

Свечани пријем првака 2017.