Професионална оријентација

08.12.2022. Протекле недеље на часу ЧОС-а у оквиру акције професионалне оријентације "Родитељ у ципелама наставника", родитељ Драган Хрстић одржао је предавање у 7-4 о свом занимању - техничар за оптичку инфраструктуру и о ПТТ школи, коју је завршио. У плану је и посета његовом радном месту. Хвала Драгану на занимљивом и корисном дружењу.

У ПОСЕТИ ФИРМИ ИНСТАЛМОНТ

Одељење 7-2 је са разредном Аном Живковић у оквиру професионалне оријентације посетило предузеће Инсталмонт и упознало се са њиховим начином рада. Захваљујемо запосленима на пријему.

У ЦИПЕЛАМА НАСТАВНИКА

Поводом Светског дана толеранције и у оквиру професионалне оријентације ученика осмог разреда, била нам је у посети медицинска сестра Хитне помоћи Ивана Срејић. Час је био јако едукативан и занимљив и изазвао велико интересовање ђака. Захваљујемо нашој гошћи на издвојеном времену и сарадњи.

ПОСЕТА ШКОЛИ СА ДОМОМ ЗА УЧЕНИКЕ ОШТЕЋЕНОГ СЛУХА У КРАГУЈЕВЦУ

05.05.2022. Протекле недеље наши ђаци завршних разреда одељења са посебним потребама су са дефектологом Иваном Ђорђевић и учитељицом Ивоном Симоновић, у оквиру професионалне оријентације посетили Школу са домом ученика оштећеног слуха у Крагујевцу. Овом приликом су се упознали са свим смеровима које ова школа нуди, обишли просторије школе, упознали се са наставницима и вршњацима који похађају школу и јако пријатно провели дан. Захваљујемо се домаћинима школе на гостопримству и позитивним утисцима које су наши ученици понели из ове школе.


31.03.2022. УСПЕШНО ОДРЖАН САЈАМ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

31.03.је наша школа била домаћин Сајма професионалне оријентације. Сајам је био изузетно посећен и успешно организован на опште задовољство ученика, родитеља и средњих школа које су биле наши гости.

Ученици и родитељи су имали прилике да се упознају боље са средњим школама из нашег и околних градова, што им може помоћи у будућем исправном одабиру.

Овом приликом се захваљујемо свим школама које су биле наши гости и одазвале се позиву и припремиле квалитетан програм и тиме пружиле значајне информације нашим ђацима.

Трудићемо се да овакав начин упознавања са средњим школама постане пракса у нашој школи и у будућности.


Ученици седмог разреда ОШ "Херој Иван Мукер" са педагогом школе Слађаном Мандић посетили су јуче полицијску станицу са циљем дружења и информисања о тој врсти професије, а у оквиру остваривања задатака из оквира програма професионалне оријентације. Захваљујемо им се на издвојеном времену, гостропримству и одговорима на питања која смо имали. Радујемо се и будућој сарадњи и дружењима.