Биологија

                                                                             Критеријуми         оцењивања

БИОЛОГИЈА.docx

ДВЕ УЧЕНИЦЕ "ХИМ"-А ИДУ НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

На  Окружном такмичењу из биологије 23.04.2022. наше ученице оствариле су изузетне резултате и представиле своју школу у најбољем светлу:

Лена Радмиловић, ученица петог разреда, освојила је 3. место, што је за њен разред највиши остварени ниво такмичења.

Миа Јовановић и Сара Арсенијевић, ученице седмог разреда, освојиле су такође 3. места и пласирале се на наредни републички ниво такмичења. Браво за ученице и наставнице биологије Драгицу Мијатовић и Елизабету Милошевић! Бодримо их у даљем току такмичења!


ИДЕМО НА ОКРУЖНО ИЗ БИОЛОГИЈЕ

У недељу 19.03.2023. одржано је Општинско такмичење из биологије и три ученице наше школе освојиле су треће место и пласман на наредни окружни ниво такмичења.

Све похвале за наше вредне девојчице Лену Радмиловић, Сару Арсенијевић и Миу Јовановић и  наставнице биологије Драгицу Мијатовић и Елизабету Милошевић. Бодримо их у даљем току такмичења и желимо пуно успеха!

ДВА ПЛАСМАНА НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

У суботу, 7. маја, одржано је Окружно такмичење из биологије на коме су наши ђаци показали одлично знање и остварили сјајне резултате:

Софија Јанковић, ученица седмог разреда, освојила је трећи ранг и пласман на Републичко такмичење

Андрија Папић, ученик осмог разреда, такође је освојио трећи ранг и пласман на Републичко такмичење

Сара Арсенијевић и Тодор Димитријевић, ученици шестог разреда, освојили су трећи ранг и за њихов узраст ово је највиши ниво такмичења.

Честитамо ученицима и наставницама Драгици Мијатовић и Елизабети Милошевић на успеху и желимо им срећу на Републичком такмичењу!


ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ


У суботу 9.4. одржано је Општинско такмичење из биологије на коме су наши ученици остварили завидне резултате и пласирали се на окружни ниво такмичења.

Нађа Пантић 5. разред освојено прво место

Михајло Ракић 6. разред освојено прво место

Сара Арсенијевић 6. разред прво место

Тодор Димитријевић 6. разред треће место

Софија Јанковић 7. разред прво место

Михајло Радоњић 7. разред треће место.

Похваљујемо и ученика осмог разреда Андрију Папића који је освојио трећи ранг, али не иде на даље такмичење, као и све остале ученике који су учествовали, као и наставнице Драгицу Мијатовић и Елизабету Милошевић. Срећно на Окружном, навијамо за вас! 

9. децембар 

РАДИОНИЦА ИЗРАДЕ ФОСИЛА

Процес фосилизације је веома дуг. Ипак уз мало маште и знања ученици 7. разреда из Баничине и 7-3 су уместо потраге за фосилима на часу биологије сами направили своје.

16. септембар 2020.  ·

На часовима биологије ученици 7. разреда направили су модел ДНК.

05. мај 2020.  ·

Наш начин да упознамо природу у време ванредног стања и учења на даљину. Тема: Упознајмо биљке. Упознавали смо је, правећи нашу малу башту. Понеко семе, шака земље, мало неге и ето биљке. За све остало побринула се ПРИРОДА. Биће пасуља, кромпира, лука, лубеница, грашка, краставаца, паприка, броколија и цвећа.

Ученици ОШ „Херој Иван Мукер“ посетили су изложбу „Караван за климу-освајање обновљивих извора енергије“ која је организована у фоајеу Градског позоришта. Овом приликом ученици наше школе обогатили су своја знања новим информацијама о климатским променама и разним видовима обновљивих енергија. 


Поводом Светског дана борбе против сиде, Драгица Мијатовић, наставница биологије, одржала је предавање у школској библиотеци коме су присуствовали ученици осмог разреда наше школе. Овај дан обележава се од 1988. године са циљем да се покаже подршка оболелима, али и едукација о превенцији.