Биологија

Критеријуми оцењивања

БИОЛОГИЈА.docx

9. децембар

РАДИОНИЦА ИЗРАДЕ ФОСИЛА

Процес фосилизације је веома дуг. Ипак уз мало маште и знања ученици 7. разреда из Баничине и 7-3 су уместо потраге за фосилима на часу биологије сами направили своје.

16. септембар 2020. ·

На часовима биологије ученици 7. разреда направили су модел ДНК.
05. мај 2020. ·

Наш начин да упознамо природу у време ванредног стања и учења на даљину. Тема: Упознајмо биљке. Упознавали смо је, правећи нашу малу башту. Понеко семе, шака земље, мало неге и ето биљке. За све остало побринула се ПРИРОДА. Биће пасуља, кромпира, лука, лубеница, грашка, краставаца, паприка, броколија и цвећа.


Ученици ОШ „Херој Иван Мукер“ посетили су изложбу „Караван за климу-освајање обновљивих извора енергије“ која је организована у фоајеу Градског позоришта. Овом приликом ученици наше школе обогатили су своја знања новим информацијама о климатским променама и разним видовима обновљивих енергија.


Поводом Светског дана борбе против сиде, Драгица Мијатовић, наставница биологије, одржала је предавање у школској библиотеци коме су присуствовали ученици осмог разреда наше школе. Овај дан обележава се од 1988. године са циљем да се покаже подршка оболелима, али и едукација о превенцији.