веронаука

Прослава Божића у нашој школи


6. јануар у 2022 ·

У СУСРЕТ БОЖИЋУ

Док се припреме за предстојећи најрадоснији хришћански празник полако приводе крају, желимо вам срећно Бадње вече и желимо да вас упознамо са једном занимљивом активношћу наших ученика и наставника.

У претходној недељи организован је огледни час Домаћинства и Верске наставе и овом приликом су ученици припремали славски колач и чесницу и на тај начин су упознати са њиховом симболиком и такође говорили о свим обичајима везаним за Божић.


У сусрет школској слави уређен је кабинет за веронауку. У савременом дизајну кабинета уживаће и радиће и ученици и вероучитељи. ОШ „Херој Иван Мукер" настоји да обезбеди одличне услове свим својим садашњим и будућим генерацијама.

16. септембар ·

Служење молебана у цркви у Баничини

Данас су ученици и наставници подручне школе у Баничини, присуствовали служењу молебана у сеоској цркви за благословену и успешну школску годину. Молебан је служио отац Дејан Василијевић у присуству вероучитеља Саше Костадиновића.


Поводом почетка нове школске године служен је молебан за све, како се у литургијским молитвама помиње, за оне „које се уче и који их уче..." Молитви су присуствовали ученици, учитељи, наставници и остали запослени у ОШ „Херој Иван Мукер".

Свима желимо успешну школску годину и да Бог подари снаге и здравља на овом путу знања, учења и образовања.


13. март ·

Са данашњег Општинског такмичења из веронауке