веронаука

МОЛЕБАН У МАЛОЈ ПЛАНИ

У ОШ ,,Херој Иван Мукер" у Малој Плани прошле недеље одржан је традиционални молебан за срећан и благословен почетак, рад и стварање у новој школској години.

Молебан су служили свештеник Ђорђе Јелић и вероучитељ Срећко Милошевић, који су окупљеним ученицима и наставницима пожелели благословену, благодарну и успешну школску годину.


МОЛЕБАН ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

У петак, 9. септембра, у Цркви Светог Преображења, поводом почетка нове школске године, традиционално је служена молитва за ученике и запослене ОШ "Херој Иван Мукер". Молебан су служили свештеници Дејан и Милан Кеџић, који су свим ученицима и запосленима наше школе пожелели добро здравље, мудрост и успех у предстојећој школској години.


23.04. Срећне ускршње празнике желе вам ученици Мале Плане и Баничине који су са својим учитељицама и вероучитељима били јако вредни и креативни!


Прослава Божића у нашој школи


6. јануар у 2022 ·

У СУСРЕТ БОЖИЋУ

Док се припреме за предстојећи најрадоснији хришћански празник полако приводе крају, желимо вам срећно Бадње вече и желимо да вас упознамо са једном занимљивом активношћу наших ученика и наставника.

У претходној недељи организован је огледни час Домаћинства и Верске наставе и овом приликом су ученици припремали славски колач и чесницу и на тај начин су упознати са њиховом симболиком и такође говорили о свим обичајима везаним за Божић.


У сусрет школској слави уређен је кабинет за веронауку. У савременом дизајну кабинета уживаће и радиће и ученици и вероучитељи. ОШ „Херој Иван Мукер" настоји да обезбеди одличне услове свим својим садашњим и будућим генерацијама.

16. септембар ·

Служење молебана у цркви у Баничини

Данас су ученици и наставници подручне школе у Баничини, присуствовали служењу молебана у сеоској цркви за благословену и успешну школску годину. Молебан је служио отац Дејан Василијевић у присуству вероучитеља Саше Костадиновића.


Поводом почетка нове школске године служен је молебан за све, како се у литургијским молитвама помиње, за оне „које се уче и који их уче..." Молитви су присуствовали ученици, учитељи, наставници и остали запослени у ОШ „Херој Иван Мукер".

Свима желимо успешну школску годину и да Бог подари снаге и здравља на овом путу знања, учења и образовања.


13. март ·

Са данашњег Општинског такмичења из веронауке