Физичко васпитање

2.3.2024. na Skolskom prvenstvu uže Srbije Iva Pešić učenica 7/1 u katama kadetkinje 7 i 8 razred sa 6 pobeda i jednim nepravedni porazom u finalu za svoju školu osvojila srebro.Ovim uspehom se plasirala za Školske olimpijske igre u Novm Sadu. Sveta Jevremovic je nastupao u katama 5 i 6 razred i osvojio je za svoju školu Херој Иван Мукер zlatnu medalju, takođe je nastupao i u borbama 45+kg i osvojio je bronzanu medalju. 


БРАВО, МОМЦИ!

Екипа наше школе на Општинском такмичењу у футсалу данас је освојила прво место! Честитамо дечацима и наставнику физичког васпитања Ђорђу Стојановићу!


"ХИМ" НАЈБОЉИ У КОШАРЦИ

На Окружном такмичењу у кошарци које је одржано јуче 11.12. у Великој Плани, наше ученице су на најбољи начин представиле своју школу и освојиле чак два прва места, и у кошарци, и у баскету 3х3 и тиме оствариле пласман на Међуокружно такмичење.

Дечаци су показали борбеност и освојили високо  друго место у кошарци.

Браво за наше младе и перспективне спортисте:  Катарину Манић, Анастасију Коларевић, Мијану Кабић, Дуњу Милић, Сару Марковић, Зару и Нађу Илић, Василија Васиљевића, Марка Милића, Филипа Илића, Виктора Арнаутовића, Немању Стојановића, Вука Илића, Михаила Ракића, Луку Добривојевића, Јакова Симоновића, Димитрија Влајића и за наставника Ђорђа Стојановића!


НАШИ ОПШТИНСКИ ПРВАЦИ

На два општинска спортска такмичења, у једној недељи, наши ученици остварили су феноменалне резултате.

На Општинском такмичењу у кошарци 28.11, и екипа дечака, и екипа девојчица освојиле су прва места.

На Општинском такмичењу у баскету 3X3 одржаном јуче, 30.11, девојчице су прве у општини и пласирале су се на окружни ниво такмичења, а дечаци трећи. Честитамо ученицима и наставницима физичког васпитања и бодримо их у даљем кругу!


ЕКИПА "ХИМ"-А ИДЕ НА ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО

Екипа ученика наше школе освојила је јуче 1. место на Окружном такмичењу у стрељаштву и пласирала се на Школске олимпијске игре (државно првенство). Појединачно су такође остварени следећи резултати:

Момир Билановић, шести разред, 2. место и Теодор Луковић, осми разред, 3. место. Честитамо нашим спортистима и наставнику Ђорђу Стојановићу и бодримо их у даљем такмичењу!


ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ НА ТАКМИЧЕЊУ У СТОНОМ ТЕНИСУ

Општинско такмичење у стоном тенису одржано је данас, а наши ученици остварили су одличне резултате:

Јована Исаиловић појединачно освојила је друго место,

екипно девојчице друго место, а дечаци екипно треће место. Екипу девојчица представљале су: Јована Исаиловић и Лена Ђорђевић, екипу дечака представљали су Лука Стевановић и Алекса Јовановић. Браво за нашу екипу!


ЗАХВАЛНИЦА ЗА УЧЕШЋЕ У МАНИФЕСТАЦИЈИ ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ ДАН

Наши ђаци и наставник физичког и здравственог васпитања Ђорђе Стојановић, добили су признање у виду захвалница за залагање и учешће у манифестацији Европски школски спортски дан 2023. Честитамо!


НАШИ ПРВАЦИ У СТРЕЉАШТВУ

На Општинском такмичењу у стрељаштву, одржаном у среду 18.10, ученици наше школе Теодор Луковић, Момир Билановић и Андреј Мартаћ освојили су прво место и пласман на окружно такмичење. Теодор Луковић, ученик осмог разреда, освојио је и прво место појединачно. Браво за врхунске резултате и срећно у даљем такмичењу!ТРИ ПРВА МЕСТА И ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ ЗА ЂАКЕ "ХИМ"-А

На Међуокружном такмичењу у атлетици, одржаном јуче  у Ћуприји, ученици наше школе освојили су три прва места у својим дисциплинама:

Дуња Будимир у бацању кугле, Лара Петковић у скоку у вис и Душан Тасић у бацању кугле. Овим сјајним успехом обезбедили су себи пласман на републичко такмичење, које ће бити одржано следеће среде. Ученица четвртог разреда, Анђела Јелић, освојила је друго место у бацању вортекса. Честитамо на овом великом успеху, навијамо за вас!

ИЗУЗЕТНИ УСПЕХ НА ТАКМИЧЕЊУ ИЗ АТЛЕТИКЕ

Данас су наши ученици млађих и старијих разреда остварили изузетне резултате на Општинском школском атлетском првенству.

Спринт 60м:

Вука Милошевић (4/3) - 1.место и пласман на окружно такмичење

Нина Будимир(4/2) - 2.место и пласман на окружно такмичење

Николија Поповић(4/2) - 3.место и пласман на окружно такмичење

Димитрије Поповић (3/2)- 3.место и пласман на окружно такмичење

Вортекс:

Анђелија Јелић (4/1)- 1.место и пласман на окружно такмичење

Маша Поповић, Баничина- 3.место

Сава Милошевић(2/1) - 2.место

Ива Спасојевић, Баничина - 2. место, скок у вис и пласман на окружно такмичење

Екипно 7. и 8. разред- пласман на окружно такмичење.

Браво!

Честитамооо!


ДВА ПЛАСМАНА НА ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У ЏУДОУ ЗА НАШЕ СПОРТИСТЕ

На недавно одржаном Школском регионалном првенству Србије у џудоу, одржаном у Пироту у организацији Савеза за школски спорт и Џудо савеза Србије, наши ученици су се одлично показали и остварили сјајне резултате:

Ђурђија Јовановић, треће место и пласман на државно првенство

Вељко Стојадиновић, треће место и пласман на државно првенство

Алекса Матејић, четврто место.

Честитамо нашим успешним спортистима и навијамо за њих и даље! Храбро и истрајно у нове победе!


Зимски куп у бацачким дисциплинама

У недељу 19.03.2023. у организацији Српског атлетског савеза у Београду одржан је Зимски куп у бацачким дисциплинама за пионире/ке и јуниоре/ке.

Женска екипа у чијем саставу су ученице наше школе: Дуња Будимир, Нина Стајић, Лара Петковић, Лена Билановић, Наталија Радисављевић, Ива Ћертић екипно су освојиле 2. место.

У дисциплини бацање копља Лара Петковић освојила је 1.место резултатом 45.74 метара, а она је такође у бацању диска освојила 3. место резултатом 32.84 метара.

Дуња Будимир је у бацању кугле освојила 2. место.

Душан Тасић у дисциплини бацање кугле старији пионири, освојио је 2. место.

Честитамо нашим спортистима и њиховим тренерима на великом успеху!


УСПЕХ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У БАСКЕТУ

15.03.2023.  је у Великом Градишту одржано Првенство Србије у баскету 3x3 и екипа наших дечака освојила је четврто место! Честитамо ученицима Тадији Јанковићу, Стефан Лазићу, Василију Васиљевићу, Марку Мартиновићу и наставнику Ђорђу Стојановићу који су на најбољи начин представљали своју школу!


КАРАТИСТИ ОСВОЈИЛИ ДВЕ МЕДАЉЕ

12.03.2023. је у Врњачкој Бањи одржано Државно школско првенство у каратеу и наши ученици су остварили следећи успех:

Марко Савић, шести разред, друго место у борбама,

Светислав Јевремовић, пети разред, треће место у катама. Похвале и за Иву Пешић и Наталију Булајић, које су такође одлично представљале нашу школу. Честитамо!


"ХИМ" НАЈБОЉИ У ФУТСАЛУ

Екипа наше школе у футсалу освојила 10.03.2023. прво место у општини! Браво за дечаке и наставника Ђолета!


СЈАЈНЕ СПОРТСКЕ ВЕСТИ 26.02.2023.

Ову недељу завршавамо вестима о још једном успеху ученика наше школе, у једном спортском такмичењу.

Наши ђаци постигли су данас одличне резултате на квалификацијама за Школско државно првенство у каратеу:

Светислав Јевремовић 1. место у катама и борбама,

Ива Пешић 1. место у катама,

Марко Савић 2. место у борбама и

Наталија Булајић 3. место у борбама. Честитамоо!