ЉУДИ ВЕЛИКОГ СРЦА

Јуче су нас посетили бивши ученици наше школе са жељом да поклоне новогодишње пакетиће ученицима одељења са сметњама у развоју. Овим племенитим гестом су усрећили нашу дечицу и показали како човек малим знаком пажње може учинити много. Драго нам је што се многи наши бивши ученици, данас одрасли људи, врло често сете своје основне школе и увек јој се радо врате и својим идејама и добрим делима кад год могу помогну!


Последњег дана првог полугодишта наши ученици са сметњама у развоју добили су новогодишње пакетиће од брачног пара из Кусатка. Ово је други пут да ови добри људи дарују наше ученике и хвала им на томе. Добро се добрим враћа!

РАДИОНИЦА "ДА ЛИ СТАТУЕ ГОВОРЕ"

У оквиру Erasmus+ пројекта, уз учешће великог броја ученика и наставника, одржана је у холу наше школе радионица под називом "Да ли статуе говоре". Након уводног предавања о вајарству, наставнице ликовне културе Радмиле Михајловић, ученици су од глине и сапуна правили скулптуру Kуду антилопе. Придружили су им се и ученици одељења са сметњама у развоју, који су са радошћу учествовали у свим активностима.


У нашој школи, у оквиру Erasmus+ пројекта, одржана је новогодишња радионица. Ученици су израђивали новогодишње честитке за своје вршњаке из партнерских школа у Турској, Италији и Румунији. Придружили су им се и ученици одељења са сметњама у развоју, који су са радошћу учествовали у свим активностима. Радионицу су реализовале: Маријана Никодијевић, Елизабета Милошевић и Слађана Мандић. Наши ученици су овом приликом и видео поруком пожелели срећан Божић и Нову годину другарима из Италије, Румуније и Турске.


ПОСЕТА ШКОЛИ СА ДОМОМ ЗА УЧЕНИКЕ ОШТЕЋЕНОГ СЛУХА У КРАГУЈЕВЦУ

Протекле недеље наши ђаци завршних разреда одељења са посебним потребама су са дефектологом Иваном Ђорђевић и учитељицом Ивоном Симоновић, у оквиру професионалне оријентације посетили Школу са домом ученика оштећеног слуха у Крагујевцу. Овом приликом су се упознали са свим смеровима које ова школа нуди, обишли просторије школе,  упознали се са наставницима и вршњацима који похађају школу и јако пријатно провели дан. Захваљујемо се домаћинима школе на гостопримству и позитивним утисцима које су наши ученици понели из ове школе.

ЉУБАВ НЕ БРОЈИ ХРОМОЗОМЕ

Постоје нека деца, знате, она се роде са мало другачијим хромозомима. Заправо, само са једним. Двадесетпрвим. Ништа посебно, један мање-више. Они немају савршени пар хромозома али су савршени у својој различитости!

Даунов синдром није болест па особама са овим синдромом не треба лек већ љубав и разумевање свих нас.

Данас је Светски дан особа са Дауновим синдромом!