ТОДОР ЈЕ ПРВИ ИЗ ФИЗИКЕ

На Општинском такмичењу из физике, одржаном у суботу 24.02. у Основној школи "Никола Тесла" у Голобоку, наш Тодор Димитријевић, ученик осмог разреда, и ове године остварио је сјајан резултат, прво место и прву награду и пласирао се на следећи ниво такмичења!

Миа Јовановић, ученица осмог разреда, освојила је друго место, а Нина Селенић, ученица шестог разреда, освојила је похвалу! Честитамо ученицима и наставници Ани Живковић!


НАШИ ШАМПИОНИ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

На Oпштинском такмичењу из енглеског језика, одржаном у недељу, 04.02, у ОШ „Вук Караџић“ чак десеторо наших ученика се пласирало на окружно такмичење.

Осми разред 1. страни језик:

Матеја Милојковић 1. место

Мијана Кабић,  Василије Живковић и Петар Станковић 2. место

Седми разред 1. страни језик:

Јана Пантовић 3. место

Осми разред 2. страни језик:

Огњен Милановић 40 поена (максималан број поена) и Лука Обрадовић 1. место,

Михаило Ракић, Богдан Хајдуковић и Петар Бојовић 2. место.

Честитамо нашим шампионима и наставницама енглеског језика Лидији Пешић и Ренати Крстић и желимо им надаље пуно успеха!


И ОВЕ ГОДИНЕ НАШИ УЧЕНИЦИ НАСТАВЉАЈУ СА УСПЕСИМА

На Књижевној олимпијади, одржаној у суботу у ОШ "Ђорђе Јовановић" у Селевцу, сви наши ученици који су учествовали су постигли одличне резултате и пласирали се даље.

Седми разред: Лена Радојичић - 1.место, Наталија Булајић 2. место, Мила Чупић и Милица Миолски 3.место

Осмаци: Душан Радоњић - 2.место.

Честитамо нашим ђацима и наставницама српског језика Светлани Стевановић и Зорки Радовић!


УСКЛИКНИМО С ЉУБАВЉУ СВЕТИТЕЉУ САВИ!

Свечаном академијом у холу ОШ „Херој Иван Мукер", у присуству ученика, родитеља, запослених и бројних гостију, обележена је јуче школска слава, Свети Сава. Након сечања славског колача, и обраћања овогодишњег домаћина славе, свештеника и вероучитеља Милана Кеџића, уследио је богат пригодни  програм, који су припремили ученици наше школе, са својим учитељима и наставницима. Свим ученицима, колегама и запосленима честитамо школску славу!


СВЕТИ САВА У МАЛОЈ ПЛАНИ

Свети Сава, школска слава, прослављен je и у подручној школи у Малој Плани. Овом приликом посетили су нас будући ђаци прваци, из Мале Плане са својим родитељима.  Учествовали су у радионици ,,Радосно дете - радостан ђак",  и заједно са својим будућим другарима свечано прославили Савиндан.


СВЕТИ САВА У БАНИЧИНИ

Као и сваке године Свети Сава је на свечан и пригодан начин обележен и у Баничини. Црквеној служби и сечењу колача присуствовали су ученици, учитељице, наставници и директорка школе Драгана Ристић.


СВЕЧАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА СВИХ ШКОЛА

У Великој сали општине, уочи школске славе Светог Саве, одржана је пета по реду Светосавска академија свих школа општине Смедеревска Паланка, у организацији наше школе "Херој Иван Мукер".

Свечана академија је отворена Химном Светом Сави, а светосавску беседу говорио је свештеник и веручитељ наше школе, Милан Кеџић. Присутне у сали је поздравила и заменица председника општине Ђурђина Младеновић, која је уручила петнаест решења о новчаној награди просветним радницима који су остварили најбоље резултате у претходној школској години. Представник наше школе који је једногласно одабран од стране колектива ове године и својим примером  и радом заслужено добио награду је професор математике, Драгољуб Ђорђевић. 

Поводом овог великог дана, ученици свих основних и средњих школа кроз рецитале и песме говорили су о раду и животу првог српског просветитеља.

Као школа домаћин ове велике свечаности желимо да захвалимо свим колегама, ученицима, директорима школа и осталим драгим гостима на доприносу развијања духа светосавља. Ово предивно вече нам је показало сву лепоту нашег позива и пут слоге којим увек треба да идемо.


У ПОСЕТИ ВРТИЋИМА

У протеклој недељи учитељице и ученици 4. разреда ОШ „Херој Иван Мукер“ посетили су вртиће: "Лептирић", "Наша радост", "Петар Пан" и "Ташмајдан". Том приликом су се представили, извели занимљиве огледе, а ученице 4. разреда су извеле плесне нумере за своје мале другаре и пожелели су драгим предшколцима и њиховим васпитачицама срећне празнике и позвали их на нова дружења у нашој школи у новој години!


ДОБРИ ЉУДИ КОЈИ МИСЛЕ НА НАС

Овим путем желимо да искажемо своју захвалност Милошу Стојановском, родитељу нашег ученика, који је нашој школи донирао десет лаптопова и десет монитора. Својим несебичним гестом нам је указао огромно поверење и уверио нас да постоје несебични људи. Хвала још једном на пријатељству и донацији која ће нам доста користити у даљем раду!


ДОБРО СЕ ДОБРИМ ВРАЋА

Драги пријатељи, обавештавамо вас да смо данас на Новогодишњем хуманитарном базару успели да уз вашу помоћ сакупимо чак 55.000 динара, које ћемо за празнике поклонити нашим ученицима којима је помоћ најпотребнија! Захваљујемо свима који су учествовали и желимо вам да празнике проведете у здрављу и миру! Срећна Нова година и Божић!


ЉУДИ ВЕЛИКОГ СРЦА

Јуче су нас посетили бивши ученици наше школе са жељом да поклоне новогодишње пакетиће ученицима одељења са сметњама у развоју. Овим племенитим гестом су усрећили нашу дечицу и показали како човек малим знаком пажње може учинити много. Драго нам је што се многи наши бивши ученици, данас одрасли људи, врло често сете своје основне школе и увек јој се радо врате и својим идејама и добрим делима кад год могу помогну!


Ученици школе у Малој Плани са учитељицама створили су своју новогодишњу бајку и желе вам срећне предстојеће празнике!






Медени доручак

Данас, 7.12.2023. године пчелари ПД ,,Јасеница“  посетили су ОШ ,,Херој Иван Мукер“.

Приликом дружења са ученицима у продуженом боравку, пчелари нашег друштва упознали су их са животним циклусом пчела, пчелињим производима и објаснили значај пчела на живи свет око нас. За више од 150 ученика који користе ђачку кухињу послужен је мед за доручак и ужину.

Ученици из продуженог боравка извели су тематске рецитале и правили паное.


На завршној конференцији АRISE пројекта у Тирани, Елизабета Милошевић и Слађана Мандић  су представиле рад наше школе и резултате АRISE пројекта, чији је циљ  смањивање неједнакости у образовању.Такође, говорило се и о препорукама које дајемо надлежном министарству на основу наших искустава и знања стечених кроз АRISE пројекат. Представили смо наша постигнућа, разменили идеје и премере добре праксе са представницима 20 различитих земаља. 

16. НОВЕМБАР, МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ У 5-2  И УЧЕНИКА БАНИЧИНИ

Кад се удруже идеја, креативност, слога и другарство настане заједнички пано одељења 5-2 и свих одељења ученика у Баничини поводом Дана толеранције.







ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

У организацији Удружења потомака ратника 1912-1920, протекле недеље обележен је Дан ослобођења Смедеревске Паланке у Првом светском рату. И ове године наши ученици су се са задовољством одазвали позиву да својим присуством и читањем родољубивих стихова искажу почаст палим српским борцима, својим прецима.






ДАН ШКОЛЕ

Свечаном приредбом у понедељак је прослављен Дан школе "Херој Иван Мукер".  У холу школе за ученике и наставнике приређен је програм који су за ову прилику извели наши ученици,од првог до осмог разреда, који су се са својим учитељима и наставницима потрудили да улепшају овај дан.


ЂАЦИ "ХИМ"-А НА ДЕЧИЈЕМ ЛИКОВНОМ САЛОНУ

Народни музеј из Смедеревске Паланке и ове године организовао је „Дечији ликовни салон 6“. Тема овогодишњег ликовног салона је „Алхемија ликовне збирке“ и том поводом организоване су радионице за децу из свих основних школа.

Колажирањем одштампаних делова слика из музејске ликовне збирке, ђаци су стварали нове ликовне радове који су спајали различите ликовне поетике уметника, стварајући јединство и засебну целину у оквиру дечијег рада. Идеја је да се будуће

генерације младих упознају са ликовном збирком, али и радом музеја у Смедеревској Паланци. И наши ученици су својим учитељима и наставницима ликовне културе узели учешће у овим радионицама и имали прилику да буду креативни.


ПОСЕТА НАШЕГ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА СКУПШТИНИ ОПШТИНЕ

У оквиру Дечје недеље 5.10. одржана је посета ученичких парламената свих основних и средњих школа Скупштини општине, као и разговор са председницом, Радмилом Радисављевић. Ученици су износили своје предлоге и запажања, постављали питања о раду школе, спортским теренима, стипендијама и осталим темама које су их занимале. Посета је била пријатна и значајна и ученици су стекли увид у рад општинских органа.




МАСКЕНБАЛ И ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА У ОКВИРУ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

У току је Дечија недеља "Велико срце деце Србије"  и поред бројних активности наших ученика, учитеља и наставника, јуче су одржани традиционални маскенбал и дефиле ученика у центру града, као и продајна ученичка изложба. Ученичкој изложби претходила је јако занимљива радионица у трећем и четвртом разреду "Час је ваш", у којој су родитељи заједно са децом правили занимљиве  креације у jaкo пријатној атмосфери. У подручној  школи у Малој Плани је успешно протекао маскенбал и ученици су провели дан у обиласку села, док су ученици Баничине посетили оближњи вртић и дружили се са малишанима.


ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА У НАШОЈ ШКОЛИ

26. септембар је Европски дан језика и обележава се од 2001. године широм Европе.

Европски дан језика се обележава сваке године и наглашава важност да се очувају и побољшају богате језичке разноликости Европе. Циљ је да се прошири спектар језика које људи уче и  неопходност превазилажења језичких препрека, побољшање комуникације и разумевање припадника различитих језика. Учење језика других људи је и начин који нам помаже да се боље разумемо и превазиђемо своје културне разлике.

У нашој школи ове године актив наставника језика са својим ђацима организовао је у холу школе презентације појединих земаља, и овом приликом су ученици истраживали појединости и занимљивости о тим земљама (географски положај, изглед карте, заставе, порекло језика који се ту говори и број говорника, познате људе, знаменитости, грађевине, храну, плес, како се кажу речи: љубав, срећа, песма, слобода, друг, књига на тим језицима и сл.). Било је јако занимљиво и лепо, уживајте!


ТРАДИЦИОНАЛНИ МОЛЕБАН НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Јуче је на велики хришћански празник Малу Госпојину одржан традиционални молебан за срећан, благословен и успешан почетак и рад у новој школској години, коме су присуствовали ученици наше матичне школе са учитељима и вероучитељима. Молебан је пре пар дана одржан и за ученике подручне школе у Малој Плани. Свим ученицима и запосленима желимо здравље, успех и напредак у раду.


МАРКО И ЛЕНА, НАШИ МЛАДИ СТВАРАОЦИ

С одушевљењем вам представљамо две песме наших младих песника Лене Радмиловић, ученице шестог разреда, и Марка Стојковића, ученика осмог разреда, које су препознате као квалитетне и овог лета добиле своје место у "Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре".

Честитамо нашим ученицима и наставници српског језика и књижевности Марији Трифуновић на овом значајном успеху!


ОШ "Херој Иван Мукер" у петак је наградила своје ученике који су били јако успешни претходне године на свим одржаним такмичењима поделивши им комплете бесплатних уџбеника за ову школску годину. Желимо им да и у овој школској години остваре велике успехе!





ОШ "ХЕРОЈ ИВАН МУКЕР" ОБЕЛЕЖИЛА ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НAЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

15. септембар је датум када наша земља обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Ово је датум пробоја Солунског фронта у Првом светском рату и представља симбол вековне борбе српског народа.

Застава, као и наша историја, традиција, наш језик, јесу оно што нас чини српским народом и зато их чувајмо и преносимo младим поколењима!

Ученици првог разреда матичне школе и млађи разреди у Баничини су са својим учитељицама били су креативни и обележили су на свој начин овај датум.


31.8.2023. у оквиру пројекта “ARISE” који наша школа реализује са Центром за образовне политике, а у складу са предложеним смерницама, одржана је презентација за све учитеље и наставнике о идејама и активностима којима се јача партнерство школе са породицама и заједницом и побољшава комуникација са родитељима и ученицима. Акценат је био и на важности изградње мреже подршке за свако дете кроз: промовисање социјалне укључености деце, подстицања прихватања и разумевања у вршњачкој групи, смањивање изазовног понашања код деце, охрабривање детета да се укључи у групу и прихвати њена правила, пружање подршке детету да се успешно носи са одређеним променама и да стекне што више пријатеља. Реализатори: педагог Слађана Мандић и Елизабета Милошевић наставница биологије.

Јуче су представнице наше школе у овом пројекту: директорка Драгана Ристић, педагог Слађана Мандић и наставница Елизабета Милошевић посетиле партнерску школу "Вук Караџић" у Ћуприји, којима захваљујемо на гостопримству и изузетној сарадњи.


Излет ученика Мале Плане, обилазак села и дружење. 

Са тематског дана на часу физичког васпитања. Такмичење у коцкицама ученика од 5. до 8. разреда, тимски рад и дружење, лепа атмосфера и фер плеј! 

Тематски дан ученика другог, трећег и четвртог разреда матичне школе. 

Активност одељења 5-2 на ЧОС-у и тематски дан "Наши узори" 

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЂАКА ПРВАКА

Данас је Основна школа "Херој Иван Мукер" широм отворила своја врата и најмлађим ученицима, нашим ђацима првацима! Школско звоно је зазвонило за 77 нових озарених лица, која су са нестрпљењем са својим учитељицама: Бисерком Петковић, Сузаном Јањић, Данијелом Ђорђевић, Зорицом Новковић и Тамаром Живић, ушли први пут у своје учионице и заузели школске клупе. Ове године смо се сви изузетно потрудили да вам полазак буде што лепши. Након обраћања директорке Драгане Ристић, која је првацима пожелела добродошлицу, ученици старијих разреда припремили су пригодну приредбицу својим малим другарима. Школа је и ове године обезбедила свим својим првацима бесплатне уџбенике, а захваљујемо и компанији "Бамби" која је обезбедила слатки пакетић и локалној фирми "Оптимум" која је обезбедила школски прибор за сваког првака.

Драги прваци, желимо вам срећу и лакоћу у освајању свега новог, љубав према другарима и школи која је ваша друга кућа!