домаћинство

Припреме за хуманитарни базар

Празници нам стижу

У СУСРЕТ ЕВРОПСКОМ ДАНУ ЈЕЗИКА

26.септембра 2021.године прославља се 20 година од почетка обележавања Европског дана језика.

Желели смо да се у нашој школи тај јубилеј прослави на мало свечанији начин.

Подржавамо идеју информисања јавности о значају учења језика и промовисања језичког и културолошког блага Европе а самим тим и Србије, које мора бити очувано и развијано.

Овог пута пар дана раније, јер сам датум пада у недељу,обележавање Европског дана језика се састојало из следећих активности: Тема је била традиционална храна земаља чије језике деца у нашој школи уче- Србије, Велике Британије и Немачке.

На часовима су се у току недеље одвијале активности упознавања ученика са темом прославе, те су тако ученици говорили брзалице у вези са храном, писали традиционалне рецепте, увежбавали скеч који је посебно написан за ову прилику. Све је резултирало изложбом традиционалних српских, немачких и енглеских рецепата, писаних на тим језицима.

Ученици су са наставницом домаћинства, припремили традиционалне колаче из тих земаља, који су служени након приредбе.

У нашој библиотеци је била уприличена изложба књига на језицима који се у њој уче, и том приликом је изведен скеч и квиз познавања чињеница о језицима и традиционалној храни који је ученицима био веома занимљив.

И наша подручна школа у Баничини је узела учешће у обележавању овог датума, посетом ученика централној прослави и учешћем у организацији, као и израдом паноа са традиционалним рецептима.


Воћни аранжман- рад ученица 8-1 Емилије Тепавац и Мартиније Васиљевић на часу домаћинства.

21. мај ·

Јуче су додељене симболичне, слатке награде и дипломе првопласираним ученицима за најлепше декорисано васкршње јаје.

Награде је доделила наставница домаћинства, Елизабета Милошевић.

Честитамо, још једном, свим учесницима у такмичењу, посебно награђеним ученицима.


ОДАБРАЛИ СМО НАЈЛЕПШЕ УСКРШЊЕ ЈАЈЕ

Традиционално, и овог Ускрса, бирали смо најлепше декорисано јаје. Гласање је завршено и ово су победници:

1. место освојио је Стефан Фејза 7-2

2. место освојила је Софија Марковић 8-4

3. место освојила је Нина Павловић 8-3

Честитамо ученицима!


Наши медењаци за хуманитарни базар

25. април ·

На часовима домаћинства, овога пута, спојили смо здраво и укусно. Ученици седмог и осмог разреда наше школе са наставницом Елизабетом Милошевић су се опробали у прављењу воћног јогурта.Палачинка изазов

Кажу да су палачинке заправо најстарији облик хлеба који је познат широм планете. Наша деца су ових дана вредно радила на припреми „домаћинских" палачинки, посебних и непоновљивих.


ОСЛИКАВАЊЕ КАМЕЊА НА ЧАСОВИМА ДОМАЋИНСТВА

Ученици осмог разреда на часовима домаћинства осликавали су камење. Користили су различите технике, мотиве и још једном нам показали своју креативност.


Како се празници ближе, тако се у нашој школи свакодневно организују различите новогодишње радионице. Данас су ученици 7. и 8. разреда показали велику креативност. На часовима домаћинства вредне руке наших ученика украшавале су медењаке. Новогодишњи мотиви, веселе боје, радост, задовољство и маштовитост оплеменили су ову радионицу.

На часовима домаћинства ученици 7. и 8. разреда, заједно са наставницом Елизабетом Милошевић, направили су занимљиве аранжмане сукулентних биљака. Ови радови изложени су у холу школе и тајним гласањем дошли смо до победника. Честитамо ученицима 8/2 Љубици Ракић, Василији Златић, Анђели Ивановић и Матеји Вулијанац (заједнички рад) на освојеном 1. месту. Друго место заузели су ученици 8/3 Теодора Младеновић, Наталија Баталов, Ема Бачаревић, Ања Капелан и Милица Караклић (заједнички рад). Трећепласирани су ученици 8/1 Јана Илић, Милица Врачарић, Невена Маринковић, Теодора Реџо, Анастасија Николић и Софија Давидовић (заједнички рад). Похваљујемо и све остале ученике и њихову наставницу и захваљујемо што су на овај диван и креативан начин оплеменили школски простор и што негују такмичарски дух, едукацију и креативност.

18. април 2020. ·

ИЗБОР ЗА НАЈБОЉЕ СЛАНО ЈЕЛО

На основу ваших гласова одабрали смо најбоље слано јело. Прво место освојила је Мила Радисављевић 8/2, друго место Катарина Бошковић 7/2 и треће место Андријана Митровић 8/4.

Похваљујемо све ученике који су се потрудили и припремили изврсна слана јела. Честитамо победници!


28. мај 2019. ·

На часу домаћинства је увек занимљиво. Ученице осмог разреда припремале су укусно јело уз помоћ своје наставнице Елизабете Милошевић.