еколошка секција

Данас је Дан планете Земље

22. априла, обележава се Међународни дан планете Земље у циљу скретања пажње на значај очувања природе и спречавања негативних последица људских активности по животну средину. Људи су несумњиво највећи кривци за мењање климе читаве планете и нарушавања природне равнотеже својим активностима. Само заједно можемо спречити надолазеће катастрофалне климатске промене и уништавањe животне средине. Заједно можемо обновити нашу Земљу.


22. октобар 2020. ·

Данас су нас посетили гости из Средње школе „Жикица Дамњановић“, односно, еко-школа ове установе са својим професоркама. Успешно је реализована радионица на тему „Рециклажа и занимљива хемија“, а учествовали су ученици 4. и 8. разреда, као еколошка секција ОШ „Херој Иван Мукер“ са наставницом Елизабетом Милошевић. Било је речи о рециклажи и отпаду, а средњошколци су извели занимљиве експерименте: дух из боце, плава боца, вештачка крв, слонова паста... Захваљујемо ђацима из СШ „Жикица Дамњановић“ на посети, као и њиховим професоркама хемије, Татјани Тешић и Лели Белић. Надамо се да ћемо и надаље успешно сарађивати.


05. октобар 2020. ·

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТИЊА

Светски дан заштите животиња обележава се 4. октобра још од 1931. године. Ученици наше школе желели су да обележе овај дан и да нас подсете да су многе животиње већ озбиљно угрожене, њихова станишта уништена и да је крајње време да постанемо свесни значаја сваке врсте. Без обзира на врсту,боју или расу животиње заслужују вашу љубав,а њиховим нестанком угрозићемо сами себе.