литерарна секција


На 9. Светосавском литерарном конкурсу, који су традиционално расписале Народна библиотека Смедерево и Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ, Мирјана Марковић, ученица 8. разреда наше школе, освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО у категорији ученика од 5. до 8. разреда.

Честитамо Мирјани која је у великој конкуренцији остварила овакав успех и желимо јој да и даље негује писану реч и традицију светосавља.

Честитaмо и њеном ментору, наставници српског језика и књижевности Данијели Илић Петковић.

Поводом литерарног конкурса „Подељена срећа, два пута је већа“, ОШ „Херој Иван Мукер“ награђује и похваљује следеће ученике:

Анастасију Коларевић, Дуњу Петровић, Иву Пешић, Милу Чупић, Миу Пешић, Теодору Алемпијевић, Немању Стојановића, Михајла Банковића, Наталију Булајић, Калину Илић, Емилију Ђураковић, Милицу Миолски, Милутина Васића, Катарину Манић, Дарка Алексића, Ангелину Василијевић и Миу Јовановић.

Надамо се да ће награђени ученици наставити да негују свој литерарни таленат и са нестрпљењем очекујемо њихова нова књижевна остварења.


16. октобар 2020. ·

Ученици од 5. до 8. разреда подручне школе у Баничини обележили су Дечју недељу и Дан школе. Најбољи литерарни рад (у Баничини) на тему „Подељена срећа, два пута је већа“ написала је Ангелина Василијевић 8/5 и добила је диплому и књигу. Матеја Поповић 6/5 и Софија Бранковић 8/5 добили су захвалнице од Хуманитарне организације „Дечје срце“ за учешће на литерарном конкурсу „Зашто волим Србију“ са жељом да и даље негују свој таленат. Честитамо награђеним ученицима.