НОВИНАРСКА СЕКЦИЈА

ЂАК РЕПОРТЕР

У другој епизоди емисије ,,Ђак репортер" за Школски спорт Србије, који се бави промоцијом школског спорта, објављен је прилог о талентованој спортисткињи наше школе. Реч је о Анастасији Спасојевић, ученици седмог разреда и члану Стрељачке дружине ,,Јасеница".

Овога пута у улози ђака репортера нашла се Милица Марковић, такође ученица седмог разреда.

Погледајте прилог и сазнајте како тренира наша Анастасија и како изгледа бавити се стрељаштвом.

Овом приликом желимо да захвалимо на сарадњи и гостопримству Верици Јоцковић, тренеру стрељачког клуба.

Такође, све похвале за реализацију видеа иду наставницама српског језика и књижевности Данијели Илић Петковић и Зорки Радовић.


ЂАК РЕПОРТЕР

Новинарска секција ОШ ,,Херој Иван Мукер” је учествовала у најновијем пројекту Савеза за школски спорт Србије – покретању јутјуб емисије ,,Ђак репортер” и направила прилог о каратисти и ученику наше школе Луки Шавлу.

Квалитет рада наше секције је препознат и прилог је објављен на Фејсбук страници Школског спорта Србије и јутјуб каналу ,,Ђак репортер”.

Циљ прилога је промоција ученика који својим вршњацима представљају узор у спортским успесима.

Лука је до сада је освојио 39 медаља на свим такмичењима у каратеу. Две године заредом освајао је 1. место на Државном првенству Србије, а прошле године заузео је 3. место. Поред тога што је успешан спортиста, Лука је одличан је ученик са свим петицама. У седмом разреду освојио је трећи ранг на Окружном такмичењу из хемије, а ове године је први на Општинском такмичењу из хемије, а окружно тек следи.

Прилог је сниман у просторијама Карате клуба ,,Спартанци 026” у Смедеревској Паланци. Захваљујемо тренеру Милици Новковић на сарадњи са нашом секцијом.

Посебно похваљујемо нашег ђака репортера Нину Стајић!

Захвалност за снимање и монтажу снимка дугујемо наставнику музичке културе Срђану Тодоровићу.

ТЕКСТ НАШЕ УЧЕНИЦЕ У "ПЛАМЕНКУ"

У оквиру данашњег издања "Спортског журнала" изашао је и школски додатак "Пламенко" у коме се редовно објављују радови ученика наше новинарске секције која учествује у пројекту "Ђак репортер".

Овог пута објављен је текст Анастасије Спасојевић, ученице седмог разреда издвојеног одељења у Баничини. Анастасија је писала о успесима наших спортисткиња на актуелним такмичењима у новембру.

Након великог успеха ученика ОШ ХИМ и објављивања радова у „Пламенку“, у оквиру „Спортског журнала“, објављено је још 30 радова у оквиру пројекта „Ђак репортер“ на сајту Савеза за школски спорт Србије.

Ученици ОШ ХИМ, чланови Новинарске секције, редовно прате и пишу о догађајима у школи, а такође, у оквиру пројекта „Ђак репортер“ одлично су одговорили на задате теме.

Похваљени су Мирјана Марковић 7/5, Милена Марковић 7/5, Емилија Радисављевић 8/2, Миа Јовановић 5/3, Николина Радовановић 6/5, Вук Стојановића 8/2, Марко Савановића 8/2, Немања Марковића 6/5, Александра Радевић 6/5, Милица Марковић 6/5, Анастасија Новаковић 7/5, Софија Бранковић 8/5, Стефан Колунџија 8/5, Матеја Поповић 6/5, Анастасија Спасојевић 6/5 и Никола Врзић 8/3, као и њихове наставнице Светлана Стевановић и Марија Ристивојевић.


29. октобар Признање за учешће у пројекту "Ђак репортер"

Новинарска секција наше школе налази се међу најбољима у Србији у пројекту "Ђак репортер", који оргнизује Савез за школски спорт Србије, а за активност у протеклој школској години стигле су захвалнице наставницама које су водиле секцију, као и вредан поклон новинарској секцији у виду микрофона, који ће у будућности наши ђаци репортери моћи користити.

Честитамо наставницама и свим ученицима који су били део овог пројекта.

29. децембар 2020. ·

НОВИ УСПЕХ НОВИНАРСКЕ СЕКЦИЈЕ

У данашњем броју Спортског журнала, у Пламенку, у оквиру пројекта Ђак репортер, објављени су радови наших ученика.

О херојима у 2020. години писали су Александра Радевић и Матеја Поповић, ученици 6. разреда из Баничине, у рубрици Премотавање објављен је рад Вука Стојановића, Емилије Радисављевић и Марка Савановића 8/2. Милица Марковић и Николина Радовановић (6. Баничина) спровеле су анкету са друговима из одељења: Анастасијом Спасојевић, Александром Радевић, Кристијаном Васиљевићем, Немањом Марковићем, Матејом Поповићем. Објављен је и рад Николине Радовановић (6. Баничина) Подсетник за Деда Мраза.